Bitcoin hiçbir merkez bankasına bağlı olmayan, hiçbir ülke ile bağı bulunmayan ve hiçbir piyasanın değerini belirlemediği sanal para birimidir. 3 Ocak 2009 da isminin takma olduğu düşünüldüğü “Satoshi Nakamoto” tarafından üretilmiştir. Fiyatının ve talebin sürekli artmasından dolayı 100 milyon basamağa kadar birimlere ayrılabilmesi mümkündür. Bitcoin çıktığından sonraki ilk 4 senede yaklaşık 11 milyon civarında üretilmiştir. Bitcoin üreticileri altından esinlenerek üretim yapmıştır. İlk çıktığından bu yana fiyatı sürekli artmaktadır.

Bitcoin Özellikleri:

  • Bitcoin özel bir merkezde sanal olarak veya fiziksel olarak üretilmez.
  • Dünyanın her bölgesine en hızlı ve en düşük masraf ile ödeme imkanı sunar.
  • Bitcoin para transferi ve alışveriş için kullanılabildiği gibi bir yatırım aracı olarakta kullanılabilir.
  • Bitcoin kullanımında ve transferlerinde herhangi bir 3. Kişi veya kurumlara ihtiyaç duyulmaz.

bitcoin-madenciligi

Bitcoin Madenciliği(Mining) Nedir?

En basit örnek ile; herhangi bir kişi herhangi bir altın madeninden bir altın bulduğu vakit bunu piyasaya sürüp para kazanabiliyorsa, Bitcoin madenciliğinde de kişi kendi çabaları ve bilgisayarının gücüne bağlı olarak bir altın madeninden altın çıkarır gibi bitcoin üretimi yapabilir. Bilgisayarınıza çeşitli mining programları indirerek, bağlı bulunduğunuz network sistemine verdiğiniz güç kadar bitcoin üretmeye başlayabilirsiniz.

Bitcoin madenciliği iki şekilde yapılır. Bunlardan birisi kendi başına madencilik, diğeri ise birden fazla kullanıcının oluşturduğu havuzlara girerek madencilik yapmaktır. Havuz madenciliğinden en yüksek payı havuz sahibi alırken, her birinin gelir dağıtım oranı farklılık göstermektedir. Havuz sistemine ne kadar çok katkı yaparsanız, bilgisayarınız ne kadar güçlüyse, o kadar fazla üretim yapıp çalışmanız kadar Bitcoin kazanırsınız. Madencilik genelde güçlü ekran kartları ile yapılmaktadır. Bu işi yapmak istiyorsanız mutlaka iyi araştırmalı, gelirlerini düşündüğünüz kadar giderlerini(elektrik ücreti vb…) de hesap ederek bu işe girmelisiniz.

Yorum Bırakın