Bloglardan para kazanmak için günümüzde en çok uygulanan iki tip modelden birini seçebilirsiniz. Bunlardan birisi kendi yazdığınız bloglara aldığınız reklam gelirleridir, bir diğeri de ücret karşılığında başkalarının bloğunda yazarlık yapmaktır. Birçok blogcu tarafından para karşılığı yazı yazdırmak etik bulunmaz. Çünkü bloğun asıl amacı, bloğu yazan kişinin yazdığı konular hakkındaki düşüncelerini öğrenmektir. Fakat yine de birçok blog bu şekilde dışarıdan blog yazarlarının yazdığı yazıları kendi bloglarında yayınlamaktadırlar.

Bloglarda en çok kullanılan para kazanma modeli reklam ve sponsorluktur. Bir takım büyük kurumsal firmalar bloğun konusu ile ilgili size sponsor olabilir veya siz reklam şirketleri ile çalışıp bloğunuzda yayınlanan reklamlardan tıklanma başına para kazanabilirsiniz.

blog-yazmak

Blogcular tarafından en yaygın kullanılan reklam Google Adsense reklamlarıdır. Adsense’e kayıt olmak için yazımızı inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca standart reklam modelleri dışında kaliteli bir bloğa sahipseniz, başka web sitelerinin tanıtım yazılarını sitenizde yazarak o şekilde de ücret kazanmanız mümkündür. Bu şekilde sitesini tanıtacağınız kişiler yazınızda en az 1 adet link almak şartı ile size reklam verebilir.

Blogdaki reklamlardan hatırı sayılır şekilde paralar kazanmak için ise tuttuğunuz bloğun gerçekten bilinir ve kaliteli olması gerekmektedir. Sitenize gelen ziyaretçi okuduğu içerikten bilgi alabilmelidir. Onun haricinde sadece para kazanmak amacı ile oluşturulmuş blogların birçoğunda diğer web-sitelerinde verilen bilgiler verilmektedir ve ziyaretçiler bu tarz sitelere girdiği gibi çıkmaktadır.

blog-ve-para

Örneğin moda ile ilgili bir bloğunuz var diyelim ve yazdığınız yazılarda birçok kişi tarafından takip ediliyor. Belli bir süre sonra mutlaka moda ile ilgili iş yapan firmalar veya şahıslar sizinle irtibata geçip bloğunuzdan reklam almak isteyecektir. Bu yüzden blog içeriğinizi sürekli güncel tutmalı ve takipçilerinize hiçbir yerde olmayan değişik, özgün bilgiler vermelisiniz.

Yorum Bırakın