Cloud Hosting bulut hosting ); birbirleri ile bağlı birden fazla sunucudan meydana gelir. Bu teknoloji aynı zamanda Hybrid Cloud Teknolojisi olarakta adlandırılmaktadırr. Bulut sunucuları birbirlerinden bağımsız veri merkezlerinde konuşlandırılabilirler.

hybrid-bulut-teknolojisi

Dünya çapında Cloud Hosting hizmeti veren büyük firmalar, sunucularını bulundukları kıta haricinde başka kıtalardaki veri merkezlerinde bulundururlar. Bunu bir örnekle pekiştirmek gerekirse, Amerika tabanlı Cloud Hosting bünyesinde barınan bir siteye erişim yapmak isteyen Asya kıtasında oturan kişi, firmanın Asya kıtasında olan veri merkezi üzerinden siteye erişir. Bu da otomatikman siteye erişimin daha hızlı gerçekleşmesini ve sitenin daha verimli çalışmasını sağlar. Ayrıca Hybrid Cloud Teknolojisini kullanan bir firmanın bulunduğu bir veri merkezine erişim kesilirse, başka veri merkezler ide çalıştığı için ziyaretçi siteye bu veri merkezlerinden bağlanabilir ve sitede herhangi bir kesinti yaşanmaz.

Cloud Hosting‘i normal hostinglerden ayıran bir diğer özellikte “load balanced” diye tabir edilen “yük dengeli” çalışma sistemidir. Örneğin bir web siteniz var ve ziyaretçi sayınız hızla artıyor, barındırdığınız hosting isteklerinize cevap veremeyecek konuma geldi. Hosting sağlayıcınız size bir sunucu kiralamanızı önerir. Dedicated tabir edilen kiralık sunucuların ücretleri fazla olabilir ve sitenizin ihtiyaç duyduğundan daha fazla özelliğe sahip olabilirler. Bunun için Cloud Hosting kullanarak, ihtiyacınız ve tükettiğiniz kadar ödeyebilirsiniz.

cloud-hosting

Neden Cloud Hosting ( Hybrid Cloud Teknolojisi ) Kullanmalıyım?

  • Siteniz birden fazla sunucuda barındırıldığı için sunucularda oluşan kesinti halinde diğer sunucular devreye girer ve kesinlikle siteye erişim kesilmez.
  • Sitenin güvenliği firma tarafından verilir ve otomatik güncelleme imkanı sağlanır.
  • Sitenin ziyaretçisi arttığı ve öngörülenden fazla tüketim olduğu durumlarda Cloud Hosting otomatik olarak, siteyi kesintiye uğratmadan ek kaynak sağlar.
  • Kullandığınız kaynak kadar ödeme yaparsınız.

1 Yorum

Yorum Bırakın