Global pazarda com ve net’in de aralarında bulunduğu popüler domain uzantılarının yönetimini gerçekleştiren Verisign, dünya üzerindeki com ve net domainlerin sadece %68’inin multi page (çok sayfalı) yapıda olduğunu açıkladı.

Verisign raporuna göre “yapım aşamasında” veya “park sayfası” ile yayımda olan com ve net domain oranı %20, herhangi bir sayfaya yönlenmeyenlerin oranı ise %12.

Araştırma sonucuna göre yatırım amaçlı domain konumlandıran veya projesini hayata geçiremeyenlerin toplamdaki payı %32 seviyesinde.

Türkiye’de de yaklaşık 1 milyon 200 bin alan adının kayıtlı olduğu ve bunların sadece 550 bininin herhangi bir DNS’e baktığı tahmin ediliyor.

3 Yorum

  • Heves uğruna alınan domainlerin gerek imkansızlıklar gerekse ihmal edilmeden dolayı harcandıkları gerçeğinin sayısal verileri için teşekkür ediyorum 🙂

  • domain fırsatçılarını da unutmamak lazım. dur ben şu domaini alıyım başkasına daha pahalıya satarım! düşüncesine sahip insanlar yüzünden doğru düzgün domain alamaz olduk.

  • bu domain fırsatçıları yüzünden işimize yarayacak domain ismi bulmakta zorlanıyoruz özelikle bu tür işleri bizim türk insanı dah çok yapmakta

Yorum Bırakın