CMS, yani İçerik Yönetim Sistemi adından da anlaşılabileceği üzere web sitelerindeki içeriği yönetmek için kullanılır. Yönetim kavramının içinde içeriğin oluşturulması, yayınlanması ve arşivlenmesi gibi tüm eylemler mevcuttur. CMS kullanmak, iyi tasarlanmış bir web sitesinin oluşturulmasına ve korunmasına yardımcı olur. İçerikleri düzgün bir şekilde yönetilen kaliteli web sitelerinin büyük bir çoğunluğu CMS kullanmaktadır. “CMS nedir?” sorusu kısaca bu şekilde yanıtlanabilir.

CMS programı kullanmanın pek çok faydası var. CMS kullanmak öncelikle web sitenizdeki çalışmalarınızı daha düzenli hale getirir. Web sitenizin gerektirdiği bakımı CMS ile yapabiliyor, içeriklerinizi daha tutarlı hale getirebiliyor, düzenli arşiv tutabiliyor ve verileri nasıl indekslediğinizi her an görebiliyorsunuz. CMS programı ayrıca sitenizin kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirir, içerik oluşturma sürecini düzene koyar ve sitenizde genel anlamda tutarlık yaratmanızı kolaylaştırır.

CMS, sizin içerik oluşturma, içerikleri yönetme ve yayınlama işlevlerinizi yerinize getirmenize yardımcı olur. Web sitenizde içerik oluşturmak istiyor, ancak yazılım bilmiyorsanız, CMS size kod bilmeden içerik oluşturma imkanı sunar. CMS, herkes tarafından kullanılabilen bir programdır. CMS programı kullanmak için teknik bilgi sahibi olmaya gerek yoktur. Böylelikle sitenizde güncelleme yapmak istediğiniz zaman teknik bilgisi olan tek bir kişiye bağımlı olmak durumunda kalmazsınız.

cms scriptler nelerdir

En iyi içerik, web sitesine göre özelleştirilmiş içeriktir. CMS, içeriklerinizi web sitenize göre en iyi hale getirmenize yardımcı olur. İçeriğin yönetilmesini kolaylaştıran CMS programı, bir içeriği yayınlamadan önce uymanız gereken tüm kuralları sağlamış olduğunuzu kontrol etmenizi sağlar.

Düzenlemeler ve yönetim onayları, CMS programı kullanımınızı daha verimli hale getirir. CMS sistemi içeriklerinizin ya da uymanız gereken adımların karışıklık içinde kaybolmasını önler. Böylelikle zamana karşı yarıştığınız iş saatlerinde acele etseniz bile her adımı yerine getirdiğinizden ve düzgün bir içerik yayınladığınızdan emin olursunuz.

Daha önce girişi yapılmış içerikleri güncellemek için de CMS programı kullanılabilir. Böylelikle sitenizdeki içerikleri düzenli aralıklarla güncelleyebilir ve iyileştirebilirsiniz. Taze içerikler kullanıcı deneyiminizi de iyileştirir. CMS, web sitenizdeki içerikler üzerinde yaptığınız tüm değişiklikleri arşivler. Böylece içeriklerinizin önceki hali ile sonraki halini karşılaştırabilir, yapacağınız analizlerle nasıl içerikler yayınlamanız gerektiğine dair daha sağlıklı fikirlere sahip olabilirsiniz.

CMS, web tarayıcınızda gerçek zamanlı değişiklikler yapmanız imkan tanır. Böylelikle HTML ya da Flash ile oluşturulmuş sitelerdeki gibi güncelleme yapacağınız zaman yükleme yapma zorunluluğundan kurtulur, hata sayfası ve ölü bağlantı gibi riskleri minimuma indirmiş olursunuz. CMS ile web sitenizin güncelleme yaptıktan sonraki halini anında görebilirsiniz, bu da sizin hatalı bir içerik yayınlama riskinizi azaltır. CMS kullanırken programı web sitenizin güncellemeden önceki halini kaydedecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece web sitenizin güncelleme sonrası halini beğenmediğiniz durumda her zaman eski haline çevirebilirsiniz.

Bugün ülkemizde ve dünya genelinde kullanılan pek çok popüler CMS programı var. WordPress, Joomla ve OpenCart bu programlara örnek verilebilir. Ticari kuruluşlar için oldukça faydalı olan bu programlar kod kullanmadan içerik yönetimi yapılmasına olanak sunar. Kod değiştirmek daha riskli bir seçimdir.

CMS programları içerik yönetimini daha güvenli hale getirir. Özellikle kod bilmeden web sitesi kuracak olan işletmeler için CMS oldukça kullanışlı bir seçenek. Siz de kod kullanmaya gerek kalmadan, düzgün bir şekilde içerik yönetimi yapmak istiyorsanız kendinize uygun içerik yönetim programları arasında seçim yapabilirsiniz. Kurulum aşamasındaki web siteniz için domain veya hosting hizmeti almak için isimtescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

5
Sending
User Review
3.67 (3 votes)

Yorum Bırakın