Teknolojinin gelişimi ve kullanıcıların internetteki hareketlerine bağlı olarak sosyal ağlar her geçen gün gelişiyor ve karşımıza yeni sosyal mecralar çıkıyor. Buna rağmen Facebook tahtını korumaya devam ediyor. Dünya genelinde milyarlarca üyesi bulunan bu sosyal mecra; gün içinde, iş yerinde, evde, sokakta, her yerde her kesimden insan tarafından ziyaret ediliyor. Telefonlardaki Facebook uygulamaları da kullanıcıların bu mecrayı kullanma sıklığını artırıyor.

Her ne kadar Facebook kullanmaktan büyük keyif alsak da, bazen bitmek bilmeyen bildirimler canımızı sıkabiliyor. Hem arkadaşlarımızın yaptıklarından ya da kendi paylaşımlarımıza gelen beğeni ve yorumlardan haberdar olmak istiyor hem de Facebook bildirimleri yüzünden işlerimizi yapmaya çalışırken konsantrasyonumuzu yitiriyoruz. Facebook bildirim kapatma, bu durumda yardımımıza koşuyor. İstediğimiz bildirimleri, istediğimiz zaman aralığında kapatarak dikkatimizin dağılmasını istemediğimiz anlarda rahat edebiliyoruz. Öncelikle bildirimlerin sesini kısmakla başlayalım.

Facebook Bildirim Sesi Kapatma

Bilgisayarınızda önemli bir iş yapmakta olduğunuzu ve arka planda Facebook’un açık olduğunu düşünün. Maillerden ve şirket içi yazışma programlarından her an haberdar olmak için hoparlörünüzü açık tutarsınız ama Facebook bildirim sesleri sizin için oldukça rahatsız edici olabilir. Tabii Facebook sekmesini kapatmak da bir çözüm diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak eğer bir dijital pazarlamacı ya da sosyal medya uzmanıysanız, böyle bir şansınız olmayabilir. Bu nedenle kısa yoldan Facebook bildirim sesi kapatma adımlarını paylaşalım:

  • Facebook sayfanızda sağ üst köşede bazı ikonlar göreceksiniz. Arkadaşlık taleplerini, Messenger uygulamasını, bildirimleri ve yardım merkezini gösteren bu ikonların yanında bir de aşağı bakan ok işareti var. Öncelikle bu ok işaretine tıklayın ve ayarlara gelin.
  • Ayarlar sayfasına geldikten sonra solda bulunan Bildirimler sekmesine tıklayın ve ardından Facebook Üzerinde butonuna tıklayın.
  • Burada bildirimlerinizin ses seçeneklerini gösteren “Her yeni bildirim alındığında ses çal” yazılı bir seçenek göreceksiniz. Burada seçiminizi Kapalı yönünde kullanın. Böylelikle bildirim aldığınızda ses duymaktan kurtuldunuz.

Facebook Masaüstü Bildirimleri Kapatma

Bir siteden masaüstü bildirim onayı geldiği zaman, ilk etapta bu bize cazip gelebiliyor. Yeni bir güncellemeyi ilk elden görmek istiyoruz. Özellikle Facebook gibi etkileşim bazlı sitelerde bildirimleri anında görmeyi daha çok seviyoruz. Ancak bilgisayarımızda çalışırken ya da sadece kafa dağıtmak için oyun oynarken, sürekli sağ alt köşeden bildirim gelmesi can sıkıcı olabiliyor.

Facebook masaüstü bildirimlerini kapatarak dikkatinizi toplamanız gereken işlere yoğunlaşabilirsiniz. Ayrıca bu bildirimleri kapadığınız gibi açmanız da mümkün, yani bu geri dönüşü olan bir işlem.

  • Öncelikle Facebook hesabınızda Ayarlar’ı açın. Ardından bildirimler sekmesine tıklayın.
  • Site ve Mobil yazan alanın karşısında kalan Düzenle butonuna tıklayın. Burada Facebook kapalıyken bile bilgisayar ekranının köşesinde bildirimleri görmeniz başlığının açık konumda olduğunu göreceksiniz. Kapat diyerek bu bildirimleri iptal edin. Dilerseniz tarayıcı özelinde de bildirimleriniz hakkında değişiklik yapabilirsiniz. Bildirimlerinizin tamamen yok olmasını istemiyorsanız, onları sessize de alabilirsiniz.

Facebook Bildirimleri Silme

Farklı sebeplerden dolayı Facebook bildirimlerinizi silmek isteyebilirsiniz. Merak etmeyin, bu işlem oldukça kolay. Öncelikle kullanıcı adınız ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın. Ardından sayfanızın sağ üst köşesinde bulunan dünya ikonuna tıklayın. Dünya ikonu sizin bildirimlerinizi  (notifications) temsil eder. Burada Tüm Bildirimleri Gör seçeneğine tıklayın. Bildirimlerinizin her birinin yanında bir üç nokta işareti göreceksiniz. Yan yana üç nokta işaretine tıkladığınızda Facebook karşınıza “bu bildirimi gizle” diye bir seçenek çıkarır. Artık bu bildirim hareket dökümünüzden silinmiş oldu. Eğer vazgeçerseniz Geri Al butonuna tıklayarak söz konusu bildirimin yeniden görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

5
Sending
User Review
2 (6 votes)

Yorum Bırakın