Microsoft, yeni Windows 10 Başlat menüsü tasarımını ve güncellenmiş Alt-Tab’ı duyurdu.

Microsoft, Canlı Döşemelerini kaldıracak yeni bir Windows 10 Başlat menüsü tasarımı sunuyor. Yazılım devi ilk olarak bu yılın başlarında yenilenen tasarıma işaret etti ve bugün Windows 10 test kullanıcıları için geliyor. Microsoft’un blog sayfasında yayınlanan açıklamada; Başlat menüsünü, uygulamalar listesindeki logoların arkasındaki düz renk arka plakaları kaldıran ve karolara düzgün, kısmen saydam bir arka plan uygulayan daha akıcı bir tasarımla yeniliyoruz.

Temel olarak, Başlat menüsündeki bloklu döşemeli arayüzün rengindeki azalma, onu biraz basitleştirecek ve günlük olarak kullandığınız uygulamaları taramayı kolaylaştıracaktır. Bu ince bir değişiklik, ancak kesinlikle Başlat menüsünün biraz daha az kaotik görünmesini sağlıyor ve benzer bir mavi rengi paylaşan birçok döşemeden kaçınıyor.

Windows 10 Alt-Tab’ı değiştirdi

Güncelleştirilmiş Başlat menüsünün yanı sıra, en son Windows 10 derlemesi Alt-Tab’da bazı büyük değişiklikler içerir. Microsoft, “Bugünkü derlemeden başlayarak, Microsoft Edge’de açılan tüm sekmeler yalnızca her tarayıcı penceresindeki etkin sekmede değil Alt-Tab’da görünmeye başlayacaktır.” Bu, deneyimli Windows kullanıcıları için biraz kafa karıştırıcı olabilecek bir değişiklik gibi görünüyor, ancak Microsoft neyse ki klasik Alt-Tab deneyimine geri dönmenize izin veriyor.

Microsoft ayrıca bu yeni Windows 10 derlemesi ile bazı küçük değişiklikler yapıyor. Varsayılan görev çubuğu görünümü artık Xbox Live kullanıcıları için sabitlenmiş Xbox uygulaması veya Android kullanıcıları için sabitlenmiş telefonunuzla daha kişiselleştirilecektir. Bu, bir PC’de yeni hesap oluşturma veya ilk girişle sınırlı olacaktır, bu nedenle mevcut görev çubuğu düzenleri değişmeden kalacaktır.

Bildirimler artık hızlı bir şekilde kapatmanıza izin vermek için sağ üst köşede bir X içeriyor ve Microsoft Windows 10‘daki Ayarlar uygulamasını da geliştiriyor. Sizi genellikle eski Denetim Masası sistem sayfasının sistem bölümüne doğru yönlendirecek bağlantılar Ayarlar bölümünde Hakkında sayfasına gidin. Bu, şimdi genellikle Denetim Masası’nın sistem bölümünde bulunan daha gelişmiş denetimleri barındıracak ve Microsoft “Ayarları daha sonra Denetim Masası’na yaklaştıracak daha fazla iyileştirme olacak” sözü veriyor.

Kaynak: theverge.com

Yorum Bırakın