Facebook milyonlarca kullanıcısı olan bir arkadaşlık sitesidir. Facebook ile arkadaşlarınızla irtibat kurabildiğiniz gibi, oyunlar oynayabilir, videolar-fotoğraflar paylaşabilir, paylaşılan nesneleri görebilir, bazı gruplara üye olabilir ve beğendiğiniz sayfaları takip edebilirsiniz. Facebook’ta sayfa oluşturmak önceleri mümkün değildi, insanlar bunu gruplar kurarak yapıyordu. Fakat artık grup kurmak popülerliğini yitirmiş, sayfa kurmak popüler hale gelmiştir.

facebook-sayfa-acmak

Sizde bir Facebook kullanıcı iseniz istediğiniz her türlü alanda ücretsiz bir şekilde Facebook Sayfası açabilirsiniz. Bunun için Facebook üyeliğinizin olması yeterlidir. Sonrasında Facebook Sayfa Oluşturma butonuna tıklayarak sayfa oluşturmaya başlayabilirsiniz. Sayfaların içeriği ilgilendiğiniz bir hobiniz ile, beğendiğiniz bir ünlü adına, eğlence-komedi amaçlı, sahibi olduğunuz bir işletme veya ürünü tanıtıcı nitelikte olabilir. Kısacası her türlü sayfayı açabilirsiniz. Sayfa oluşturma alanından sayfanızın kategorisini seçmeniz sizden istenmektedir. Bu kategoriler arasında “Yerel İşletme veya Yer, Şirket Kuruluş ve Enstitü, Marka veya Ürün, Sanatçı Müzik Grubu veya Tanınmış Kişi, Eğlence, Dava veya Topluluk” vardır.  Sonrasında açmak istediğiniz kategoriyi belirleyip buradan yine sitenizin uygun olduğu alt kategorilerden birini seçmeli, sayfa adınızı yazıp sayfanızı basitçe oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sayfa ilk açtığınız zaman kimse bilmediğinden dolayı aktif olmayacak ve herhangi bir beğenisi olmayacaktır. Sayfanızı büyütmek için öncelikle arkadaş çevrenizi davet ederek başlayabilirsiniz. Arkadaş listeniz çok büyükse ve sayfanızda paylaşılan bilgiler, fotoğraflar, videolar vs… ilgi çekici ise içeriği görenlerde kendi profillerinde sizin sayfanızı paylaşacaktır. Bu sayede sayfanızı takip edenlerin sayısı yavaş yavaş artacaktır ve sadece basit bir Facebook Sayfası ile yüzbinlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşmanız mümkün. Sayfanızın beğeni alması için mutlaka orijinal içerikler, materyaller paylaşmanız gereklidir ki insanlar tarafından beğenilsin.

facebook-sayfa-kategorileri

Facebook sayfalar birçok amaç için kullanılabilir, bunun başlarında web-masterlerın sitelerini tanıtmak amaçlı kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu şekilde daha ucuz maliyetler ile web-sitenizin reklamını milyonlarca Facebook ziyaretçisine yapabilirsiniz. Bir diğer seçenekte bu işten para kazanmak istiyorsanız ve çok büyük bir sayfa sahibi iseniz web-sitelerin reklamlarını ve linklerini belirli ücretler karşılığında sayfanızda yayınlayabilirsiniz.

1 Yorum

  • slm mrb ben guler hasan tanisabilirmiyis acaba ben bulgaristanliyim cidiyidurust bir arkadas ariyorum

Yorum Bırakın