Fiziksel Sunucu (Dedicated) sanal sunuculardan farklı olarak donanım paylaşımı yapılmadan size özel sunucu satışı yapan firmaların kiraladığı sunucu tipidir.

Bu yazımızda sizlere Fiziksel Sunucu Nedir, Fiziksel Sunucu ile Sanal sunucular arasındaki farklar nelerdir, neden fiziksel sunucu alınmalı gibi temel sorunlara değinip cevaplamaya çalışacağız.

Fiziksel sunucu paylaşımlı olarak sunulan sistemlerden farklı bir sunucu tipidir. Konunun en altında neden bu tip sunucuyu seçmeniz gerektiğinin nedenlerini paylaşacağım. Fiziksel sunucular Hosting firmaları tarafından sunulan donanımlar üzerinden gerçekleşir. Normal Hosting paketlerinden satın alırsınız bağlandığınız server’da bir çok site barındırılır.

Buda bazen sorunlar yaşamanıza, geç açılmalara neden olabilir. Veya kullandığınız trafik Hosting paketleri için fazla olabilir. Bu konularda kurumsal firmalarla kurumsal çözümler üretmek zorundasınız. Fiziksel sunucular bir server’ın, donanımın bir kişiye özel olarak kiralanmasıdır. Co-location gelebilir aklınıza ancak burada donanımı siz satın almıyorsunuz . Hosting firmaları sizlere donanım seçeneklerini ve kiralama bedellerini sunar. Siz istediğiniz donanım ile sunucunuzu çalıştırabilirsiniz. Kısaca donanım tamamen firma tarafından karşılanmaktadır.

Burada şunu söylemek zorundayız, fiziksel sunucularda genelde büyük trafiği olan önemli siteler barındırılır. Dolayısıyla sizde eğer bir siteniz için fiziksel sunucu kiralamak istiyorsanız emeklerinizin boşuna gitmemesi adına mutlaka kurumsal firmalar ile çalışmalısınız. Herhangi bir sorunda firma size gerekli çözüm önerilerini sunabilmelidir. İsimtescil kendisini kanıtlamış bir Domain-Hosting firmasıdır ve dilerseniz fiziksel sunucu kiralamak seçeneklerimize bakabilirsiniz.

Fiziksel Sunucu Fiyatları

Neden Fiziksel Sunucuları Tercih Etmelisiniz ?

  • Hızlı büyüyen, güncel trafiği fazla olan siteleriniz için Vds’lerin yetmediği anlarda tek çözüm fiziksel sunucu kiralamaktır.
  • Sitenize yapılan saldırılarda normal hosting paketleri güvenlik açısından sıkıntı yaratabilir. Firmanız size gerekli yardımı yapamayabilir. Fiziksel sunuculardaki gelişim tamamen size bağlıdır. İsterseniz IP banlama hakkınız vardır.
  • Kontrol tamamen sizin elinizdedir.
  • Paylaşımlı sunucularda kullanamadığınız yazılımları kullanmanız gerekiyor.
  • İstediğiniz işletim sistemini ve yönetim panelini kullanma şansınız oluyor.

Yorum Bırakın