Google Adsense’e Nasıl Başvurulur?

Adsense, Google’ın sunduğu bir reklam hizmetidir.  İnternette yayın yapan birçok web sitesi Adsense reklamlarını kullanmaktadır. Hem güvenilir olması, hem de geri dönüş oranlarının iyi olmasından dolayı webmasterlar tarafından tercih edilir.

Adsense Reklamlarını Hangi Siteler Kullanabilir?

Adsense reklamlarını kullanmak için öncelikle sitenizin tamamıyla oturmuş, bilgi verici içeriklere ve belli bir ziyaretçi potansiyeline sahip olması gerekir. İlk çıktığı zamanlarda Adsense hesap verme konusunda seçici davranmasa da, web sitelerinin çoğalması ile birlikte günümüzde her siteye onay vermemektedir. Ayrıca telif hakkı içeren herhangi bir yazı, içerik, programı web sitenizde kullanırsanız hesap almanız bir hayli zorlaşabilir.

google-adsense-ile-para-kazanmak

Adsense’e Başvuru

Öncelikle her Google hizmetinde olduğu gibi Adsense hesabına başvurmak içinde bir Gmail hesabına ihtiyacımız vardır. Gmail hesabınız yoksa BURADAN kendinize bir hesap oluşturabilirsiniz. Ardından Gmail hesabınızla birlikte Google Adsense Başvuru Sayfası ‘na girmelisiniz. Burada öncelikle kendi kişisel bilgilerinizi (ad, soyad, telefon, adres,e-posta…) eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Site adresinizi de yazdıktan sonra mutlaka başvuru formunda bulunan Hizmet Şartlarını okuyun. Eğer siteniz ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız bu şartları göre sitenizi tekrar düzenledikten sonra başvurunuzu tamamlayın. Başvurunuzu tamamladıktan sonra Adsense sitenizin, Adsense reklamlarını yayınlamaya uygun olup olmadığını denetledikten sonra size olumlu veya olumsuz bir cevap verecektir. Eğer aldığınız cevap olumsuz ise sorunun neden kaynaklandığını araştırıp tekrar başvuru yapabilirsiniz. İlk onayı geçmişseniz Adsense hesabınıza girip oradan kod oluşturup sitenize eklemeniz gerekiyor. Bu aşamada reklamlar sitenizde boş olarak gözükecektir. Bunun amacı Adsense’in sitenizle ilgili daha detaylı bilgileri toplamak istemesidir. Eğer siteniz Adsense politikaları ile uyumlu ise reklamlar gözükmeye başlar ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Bırakın