Google arama motorunda herhangi bir anahtar kelimeyi aratırsak, o anahtar kelime ile ilgili bir takım sonuçlar sıralama şeklinde karşımıza gelir. Aynı zamanda bu sonuçların en üst kısmında veya sağ tarafında Google Adwords reklamları ile verilmiş web-sitelerinin adreslerini ve açıklamalarını görürsünüz. Burada çıkan reklamlar sizin arattığınız anahtar kelimelerine göre oluşturulmaktadır. Örneğin siz “domain” kelimesini arama motorunda aratırsanız karşınıza ilk sıralamada “isimtescil.net” sitesi gelecektir, aynı zamanda o sonucun üst kısmında ve sağ tarafta da Adwords reklamı vermiş diğer domain firmalarının sonuçlarını görebilirsiniz.

Siteniz için Adwords reklamı verirseniz, sitenize bu reklamlarla ilgili ziyaretçi gelirse bu şekilde ödeme yaparsanız. Yani Google Adwords sizin sitenize her gönderdiği ziyaretçi başına ücret almaktadır. Sadece reklamınızın ziyaretçi tarafından arama motorunda gözükmesi size herhangi bir maliyet getirmez.

Google Adwords ile Yükseliş

Google Adwords ilk çıktığı zamanlarda küçük çaplı işletmelerin reklamını yapmak üzere oluşturulmuştur, fakat daha sonraları büyüyüp daha geniş kitlelere hitap etmeye başlamıştır. Adwords’e reklam vermek için sabit bir bütçe gerekmez. Çok küçük 10-15 TL gibi ücretlerle reklam verebileceğiniz gibi, yüksek meblağlarda da reklam oluşturabilirsiniz. Burada bütçe yönetimi tamamen sizin seçiminize bağlıdır. Adwords reklamları istediğiniz gün ve saatlerde yayınlayabilir, yayınlanmasını istemediğiniz zamanlarda ise pasif hale getirebilirsiniz. Her site sahibi Google Adwords ile kısa süreler içerisinde reklamını oluşturup, anahtar kelimelerini belirleyip reklam vermeye başlayabilir.

Google Adwords’te reklamlarınızın geri dönüşünden en iyi şekilde faydalanmak için reklamlarınızı en uygun şekilde oluşturmalı ve zaman aralıklarını iyi belirlemelisiniz. Örneğin dondurma üretimi yapan bir işletme veya fabrika sahibi iseniz kış aylarında Google Adwords’e firmanızın reklamını vermek size umduğunuz oranda geri dönüşler sağlayamayabilir. Bu yüzden dondurmanın en fazla tüketildiği yaz aylarını değerlendirip ona göre reklamınızı yayınlatmalısınız.

1 Yorum

  • Son zamanlarda, artan rekabet ile AdWords metin reklamlarında, bazı kelimelerin tıklama başı maliyeti 20-25TL’yi bulmuş durumda. KOBİ’lerin kısıtlı reklam bütçelerini verimli şekilde yönetebilmeleri için bir uzman desteği artık olmazsa olmaz koşullardan.

Yorum Bırakın