Bir web-siteniz var ve gün geçtikçe içeriklerinize yapılan yorumlardan ziyaretçi sayınızın arttığını gözlemliyorsunuz. İşte burada sitenize bir ziyaretçi analiz kodu koymanızın zamanı gelmiş demektir. Bu sayede sitenizi günlük kaç internet kullanıcısı ziyaret etmiş görebilirsiniz.  Bu analizi yapmak için piyasada çeşitli sayaç hizmeti veren siteler mevcut. Biz bu yazımızda Google ın sunduğu ve en sağlıklı verileri elde edebileceğiniz Google Analytcis aracına göz atacağız.

Google Analytics Nedir?

Google Analaytics en basit tanımı ile bir analiz aracıdır. Web sitenize gelen ziyaretçileri birçok farkı yönden değerlendirir ve size bu verileri sunar.

 google-analytics

Google Analytics ile Hangi Bilgileri Edinebilirim?

Google’ın sunduğu Analytics hizmeti sayesinde birçok veriye ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Aşağıda temel olarak ulaşabileceğiniz veriler bulunmaktadır;

  • İstediğiniz bir zaman aralığında sitenizi ziyaret eden tekil kullanıcıları görebilirsiniz.
  • Toplam sayfa görüntülenme sayısına ulaşabilirsiniz.
  • Sitenizde gelen kullanıcıların cihazlarının işletim sistemleri hakkında bilgi alabilir, mobil cihazlardan gelen hiti ayrı olarak görebilirsiniz.
  • Sitenize gelen ziyaretçilerin hangi ülkeden, şehirden olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Kullanıcıların cinsiyet ve yaş analizlerine yüzde olarak ulaşabilirsiniz.
  • Sitenizde o an kaç ziyaretçi olduğunu, bulundukları sayfalara kadar online olarak takip edebilir ve o ziyaretçilerin hangi arama motoru aramaları ile sitenize geldiğine bakabilirsiniz.

 Google_Analytics_verileri

Google Analytics’i Nasıl Kullanırım?

Öncelikle birçok Google hizmeti gibi Analytics’ide kullanmak için bir Gmail hesabınız olması gerekiyor. Eğer ki bir Gmail hesabınız yoksa BURADAN kayıt olup, mail hesabı açabilirsiniz. Mail hesabı açtıktan sonra Google Analytics hesabınızda Gmail adresiniz ile oturum açarak ulaşabilirsiniz. Ardından web-siteniz ile birtakım bilgileri önünüze gelen form üzerinden doldurmalısınız. Bilgileri girdikten sonra Analytics in size verdiği kodu, siteniz yerleştirmeli ve sitenizle Analytics arasındaki bağlantıyı kurmalısınız. Bu işlemleri tamamladıktan birkaç saniye içerisinde sitenizle ilgili verileri görmeye başlayabilirsiniz.

Yorum Bırakın