10 gün önce Android uygulamasını duyuran ve akabinde 1 Milyar dolarlık satın alma haberi ile dünya basınının gündemine oturan Instagram, sadece 10 günde kullanıcı sayısını %33 arttırarak 40.026.379 rakamına ulaştı.

Instagram’ı satın alan Facebook’un 100 milyon kullanıcıya ulaşmasının 4 yıl sürdüğü düşünüldüğünde bu inanılmaz büyüme ivmesinin ne kadar göz kamaştırıcı olduğu da daha net ortaya çıkıyor. 

Facebook aktif kullanıcı tabanının %5’ini ifade eden bu büyüme, Instagrama bir hafta önce (Android uygulamasının akabinde) yatırım yapan ve bu yatırımın ardından piyasa değerini  500 milyon dolar olarak revize edilen popüler fotoğraf  paylaşım sitesinin, son dönemde çıkan haberler ve Facebook şemsiyesi altında marka değerini  %35 oranında artırdığı tahmin ediliyor.

Yeni dönemde Instagramın bağımsız olarak yoluna devam edeceğini açıklayan Facebook, 2009 yılında satın aldığı FriendFeed’in “Like” (Beğen)  özelliğini bünyesine kattıktan sonra projeyi  kendi haline bırakmıştı.

Instagram için özel bir buton ile fotoğraf paylaşım entegrasyonu getirmesi beklenen Facebook, Halka arzı öncesi elindeki somut değerleri arttırmaya çalışırken, kendi portföyü ile büyük oranda örtüşen işleri satın alarak orta ve uzun vadede  sosyal etkileşimlerde kırılma yaratabilecek büyük  projeleri bünyesine katma eğiliminde olacağa benziyor.

Yorum Bırakın