Tasarımı tamam, yazılımı da…   Peki iPad 3‘e ne zaman dokunabileceğiz?

Apple henüz kesin bir tarih açıklamasa da  Tayvanlı tedarikçileri, ilk etapta 4 milyon adet üretilmesi beklenen iPad 3 için geceli gündüzlü çalışmaya başladı. Hatta bazı tedarikçiler üretimi geciktirmemek için Noel tatillerini bile yarıya indirdi.

Varsayım

Apple mevcut ürün gamının satışlarını manipüle etmemek adına henüz resmi tarihi telaffuz etmemiş olsa da daha önceki iPhone 3gs, iPhone4 ve iPad lansmanlarını göz önüne alarak bazı varsayımlarda bulunmak  mümkün.

Peki Apple nasıl hareket edecek?

En değerli teknoloji şirketi ünvanını elinde bulunduran Apple‘ın efsane CEO’su Steve Jobs, ürün lansmanları için cuma günlerini tercih etmekteydi.  Ayrıca Tayvanlı üreticilerin hareketlenmesi ve Google’ın tablet pazarına “üretici” sıfatıyla gireceğini açıklaması da bizlere  Apple tarafının iPad3 için zaman kaybetmek istemeyeceğinin sinyallerini veriyor.

Tahminler

İlk etapta 4 milyon iPad3 ile biriken talebi karşılama niyetinde olan şirketin üretim için ihtiyaç duyacağı zamanı hesap edip,  Jobs efsanesinin rüzgarından da faydalanmak isteyebileceğini düşünürsek 24 Şubat 2012 Apple için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Zira bu tarih hem Steve’in doğum günü hem de cuma.

Senaryoyu biraz daha derinleştirelim.

Muhtelif ürünlerinde yaşanan sorunlar ve Samsung ile olan pazar rekabeti, Apple’ı iPad3 için “minimum hata riski” ile  ilerlemeye itebilir.  Test süreçlerini uzatabilecek bu karar, piyasada oluşan talebi ve yükselen beklentiyi çok da fazla ertelemek istemeyen Apple için lansman tarihini en geç Mart 2012 sonuna öteleyecektir.

Hangi senaryo işlerse işlesin iPad3, 2012’nin ilk çeyreğinde son kullanıcı ile buluşacak ve tablet pazarındaki rekabete yeni bir boyut kazandıracak…

Yorum Bırakın