Apple’ın ürettiği en son modeller olan İphone 5C ve İphone 5S yakın bir zamanda ülkemizde de satışa çıkmıştır. En son çıkan bu 2 modelden sonra teknoloji severler İphone 6 nın nasıl olacağını şimdiden merak etmeye başladı.

2009 yılında yayın hayatına girmiş dünyanın en büyük teknoloji haber siteleri arasında gösterilen Business İnsider web sitesinin haberine göre İphone 6 nın 4.7 inçlik HD kalitede bir ekran kullanacağı belirtilmiştir, bazı kaynaklar ise İphone 6 da daha büyük 5.7 inçlik Full HD bir ekran olacağı yazılmıştır.

Dünyada Phablet tarzı ürünlerin müşteriler tarafından çok fazla ilgi görmesi Apple’ın da dikkatini çektiği için firma İphone 6 da bu özelliği kullanıp daha büyük ekranlı İphone 6n nın yanında İphone 6 Big isimli 2 ayrı ürünü piyasaya sürebilir.

*Phablet: Phone+Tablet ten türeyen, telefon ve tabletin birleştirilmiş hali.

İphone 6 Tahmini Özellikleri

a8-islemci

Telefon İOS 7 ile gelecek, fakat telefon piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra İOS 8 e geçilmesi düşünülüyor. Önceki modellerdeki 1500 mah gücüne sahip pillerin, 2 katına yani 3000 mah a ulaştırılması planlanıyor. İphone 6 serisi iki ayrı model ile üretilebilir, bunlardan birisi 4.7 inç HD, diğeri ise 5.7 inçlik Full HD bir ekrana sahip olabilir. 4.7 inç ekrana sahip modelinde A7, 5.7 inç ekrana sahip modelinde ise A8 işlemcisi olabilir. Eğer iki iki ayrı model değilde sadece İphone 6 çıkarılacaksa A7 işlemci ile çıkabilir ve 6S modelinde A8 işlemci kullanılabilir. Ayrıca Amerika’nın en büyük gazetelerinden The Wall Street Journal firmanın 6 inç ekrana sahip telefon çalışmalarına başladığını duyurmuştu.

Samsung ve Apple Çekişmesi

samsung-apple

Apple İphone 5S te kullanılan 64 bit A7 işlemciler Apple’ın rakibi Samsung tarafından üretilmektedir. Apple, Samsung’un ürettiği A7 işlemcileri kullanmamak için, Tayvan Yarıiletken Üretim Anonim Şirketi( TSMC) ile anlaşma sağlamıştır. Fakat üretimde ortaya çıkan bir takım sorunlar nedeniyle A7 işlemciler yine Samsung tarafından üretilmiştir. Yeni model İphone 6 ve 6S te geçilmesi planlanan A8 işlemcilerin ise yine bir sorun çıkmaması durumunda TSMC tarafından üretilmesi düşünülmektedir.

Yorum Bırakın