Linkwheel Nedir?

Linkwheel, Türkçe manası “link döngüsü” olan bir seo terimidir. Wheel sözcüğü Türkçe’de tekerlek anlamına gelmektedir. Yani bunu sitelerinizin etrafında oluşturduğunuz tekerleğe benzetebilirsiniz. Linkwheel’in amacı; paravan bloglar açarak bu bloglardan ana sitenize link oluşturmanızdır. Bu şekilde anahtar kelimelerinizde Google sıralamsında daha yüksek yerlere gelebilirsiniz. Yani başka sitelerden ücretli olarak tanıtım yazıları, linkler almak yerine kendi link döngünüzü paravan bloglarınız vasıtası ile oluşturabilirsiniz.

Linkwheel Nasıl Yapılır?

Linkwheel çalışmasının her çalışmada olduğu gibi bir takım kuralları vardır. Link döngüsü oluşturacağım, sitemi anahtar kelimelerde en üst sıralara taşıyacağım umudu ile çıkıp sitenizi Google filtresine sokabilirsiniz. Linkwheel yapacağınız siteniz öncelikle özgün ve değer verdiğiniz bir site olmalı ki, yapacağınız çalışmaya ve harcadığınız zamana değsin. Linkwheel çalışması genellikle bloglar ile yapılır, fakat bu çalışmayı sitenize backlink sağlayabilecek bir çok değişik şekilde yapabilirsiniz.

link-wheel-nasil-yapilir

Açacağınız bloglar için Blogger, WordPress, Blog.com ve benzeri isim yapmış blog hizmetlerini kullanabilirsiniz. Burada seçeceğiniz blog adresi mutlaka sitenizin içeriği ile uyumlu olsun. Örneğin eğitim ile ilgili bir siteniz varsa açacağınız paravan bloglarınızda eğitim ile ilgili bloglar olsun. Paravan bloglarınıza kesinlikle özgün içerikler girmelisiniz ve Google’ın gözünde kaliteli bir blog imajı oluşturmalısınız ve bir süre boyunca sitenize link vermeden içerik girmeye devam etmelisiniz. Sonra belirli aralıklara ana sitenize link vermeye başlayabilirsiniz. Linklerinizi ana site adresine verebileceğiniz gibi sitenizin uzantılarına da verebilirsiniz.

Ayrıca linkwheel’ın sadece bloglar ile yapılmayacağını belirtmiştik. Videoları barındıran bir web-siteniz var ise Youtube ve Dailymotion gibi büyük video sitelerine,  video eklemesi yaparak sitenizin linkini verebilirsiniz. Bu şekilde doğal olarak sitenize link çıkışı yapmak olursunuz ve Google tarafından daha değerli bir site haline gelip, anahtar kelimelerinizde yükselmeye başlarsınız.

Linkwheel çalışmasını aynı servis sağlayıcısı üzerinden birden fazla blog açarak yapmayınız. Örneğin wordpress üzerinden bir tek paravan blog ilk etapta yeterli olacaktır. Diğer paravan bloglarınızı başka blog servislerinden oluşturursanız daha sağlıklı olacaktır.

Yorum Bırakın