Hızlı bir işletim sistemi olarak yaygın kullanım ağına sahip olan Linux işletim sistemi, her bireyin rahatlıkla kullanabileceği, son derece rahat ve basit bir kullanım şekline sahip olmaktadır. Bu doğrultuda; Linux işletim sistemini ücretsiz olarak rahatlıkla her birey elde edebilmekte ve kolay kullanım özelliğine sahip olan bir işletim sistemi ile çok daha rahat bilgisayar kullanımları da elde edebilmektedir.

Linux Kullanım Faydaları Nelerdir?

           Tamamen ücretsiz olarak sahip olunabilecek olan Linux işletim sistemi, birden çok kullanım avantajına da sahip olmaktadır. Bunlar arasında sıralanabilecek olan; güvenli ve virüs kapma olasılığı olmaması da sözü edilen işletim sisteminin kullanım amaçlarından biridir. Ayrıca; son derece hızlı kullanım kolaylıklarına da sahip olan Linux, anlaşılır bir sistem kaynağına sahip olmaktadır ve bu avantajları ile bilişim sisteminde önemli bir kullanım alanına da sahip olmaktadır.

linux-bilinmesi-gereken-komutlar

Linux Komutları Nelerdir?

            Linux’ta bilinmesi gerekilen yaklaşık on bir adet temel komutlar da yer almaktadır. Bunlar arasında sıralanabilecek olan ilk komut, man komutu olmaktadır. Man komutu Linux işletim sisteminde önemli bir komut olarak bilinmektedir ve işletim sistemi kullanımı esasında, bilgi edinilmek istenilen herhangi bir komuta doğrudan ulaşabilme adımı olarak da adlandırılabilmektedir.

İkinci önemli bir komut olarak adlandırılabilecek olan ls komutu da, Linux işletim sisteminde önemli komutlardan biri olmaktadır. Bu bağlamda; bulunulan dizindeki içerik gösterici komut olarak da adlandırılabilecek olan ls komutu ile bulunulan dizindeki tüm dosya ve içeriklere rahatlıkla erişilebilmektedir.

Diğer önemli bir Linux komutu olarak adlandırabileceğimiz, pwd komutu da, Linux işletim sisteminde önemli bir komut olma özelliği taşımaktadır. Bu doğrultuda; ev dizininde yer alındığını göstermekte olan bu komut ile çok daha rahat kullanımlar için uygun komut tercih edilmiş olmaktadır.

Aynı zamanda; önemli bir Linux komutu olarak adlandırılabilecek olan mv komutu, mevcut dosyaların isimlerinin değiştirilmesi yönünde yardımcı bir komut olarak kullanılabilmektedir. Bu doğrultuda; son derece kolay kullanım özelliklerine sahip olan Linux işletim sistemi ile uygun komutlar aracılığı ile rahat kullanımlar sergilenebilmektedir.

Yorum Bırakın