SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu’nu web siteleri ile ilgili hemen hemen herkes duymuştur. Seo başta Google olmak üzere sitenizin üst sıralarda çıkmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların bütününe verilen addır. Seo Nedir ve WordPress için Seo ile ilgili yazılarımızı linklerden takip edebilirsiniz. Biz bu yazımızda bazı SEO terimlerinden ve bunların ne anlama geldiğinden bahsedeceğiz.

On Page SEO: Adından da anlaşılacağı üzere sitenin kendi içerisinde yapılan çalışmalarının bütününe verilen isimdir. On page Seo’da; anahtar kelimeler, site başlığı, site açıklaması, içerikler ve yazı içlerinden verilen linklemeler yapılır.

Off Page SEO: Site harici yapılan optimizayon çalışmalarının tümüne verilen addır. Burada arama motorlarında var olan diğer sitelerden kendi sitenize yaptığınız çalışmalardan bahsedebiliriz. Örneğin diğer sitelerden aldığınız tanıtım yazıları, linkler vs.. Off Page Seo’ya girer.

seo-terimlerine-nelerdir

Pagerank: Kısaltılmış hali PR dir. Pagerank ile ilgili detaylı yazıya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Backlink: Sitenizin anasayfasına veya herhangi bir kategorisine, yazısına verilen her link Google tarafından backlink olarak algılanmaktadır.

Hacklink: İllegal yöntemler sayesinde sitelere sağlanan linklere denir. Uygulanması kesinlikle tavsiye edilmez.

Meta Title: Sitenizin başlığına verilen isimdir.

Meta Tag: Sitede gözükmeyen “<head> </head>” kodları arasına yazılan site ilgili her türlü bilginin verilebileceği bölümdür.

meta-tagler

Meta Description: Siteniz ile ilgili açıklamanın yazıldığı yerdir.

Google Bomb: Yapılan yanlış SEO çalışmalarının Google tarafından anlaşılması ve bunun üzerine siteye verilen bir nevi cezaya denir. Sitenizi bu duruma düşürmemek için aşırı sayıda link alımlarından kaçınmalısınız.

Google-Bomb

Google Sandbox: Yine yanlış SEO çalışmaları sonucunda Google’ın sitelere verdiği cezadır. Etkisi Google Bomb’a oranla daha uzun süre olabilmektedir. Bu süre zarfında siteniz bütün anahtar kelimelerinde sıralamadan düşebilir ve link silinmeleri yaşanabilir.

DMOZ: SEO için önemli bir dizin sitesidir. Google tarafından önem verilen bir sitedir, bu dizine ekli olan siteler Google tarafından kaliteli site olarak algılandığı için, birçok webmaster sitesini DMOZ dizinlerine eklemeye çalışır.

Google Dance: Google dalgalanması olarak adlandırılabilir. Google’ın belirli dönemlerde sıralama sistemini değiştirmesi bazı sitelerin sıralamalarını etkileyebilir. Bu olumlu veya olumsuz etki olarak sitenize yansıyabilir. Bu dönemde arama motorunda oluşan dalgalanmalara verilen addır.

1 Yorum

Yorum Bırakın