SERP ( Search Engine Results Page), arama motoru sonuç sayfası anlamına gelir. Google’da herhangi bir kelimeyi arattığınızda karşınıza gelen sayfaya verilen isimdir.

Bu yazımızda SERP Nedir ?, SERP’in önemi nedir, SERP Ne işe yarar ? gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız. SERP bir çok konuda önemlidir. SEO uzmanlarınında, Adwords uzmanlarınında ilk bilmesi gereken önemli konulardan bir tanesi SERP’dür. Her ne kadar piyasada SEO üzerine çalışılma yapılsa, bu konu üzerine ticaretler dönse ve bir çok bilgilendirme konusu bulabilseniz de Seo yapabilmeniz için öncelikle SERP bilginizin olması gerekiyor. SERP optimizasyonu yapmadan bir  site üzerinde SEO tarzında bir çalışılma yapılması tamamen hata olacaktır.

Serp Nedir ?

 

SERP OPTİMİZASYONU NASIL YAPILIR ?

Yukarıdaki görselde göreceğiniz gibi Google’a örneğin “İsimtescil” yazdığınızda karşınıza gelen sayfa arama motoru sonuç sayfası olarak adlandırılır. Bu sıralamalar içerisinde en yukarıda çıkmak için uygulanması gereken yöntemlerin tamamına da SEO denir. SEO zaman ve kalite isteyen bir işlem olması gerekse de sitenizin yukarı sıralarda çıkması için öncelikli olarak sitenizin SERP optimizasyonunu yapmanız gerekmektedir.

 

Peki SERP Optimizasyonu İçin Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir ?

-Yazının Başlığı

Bu sıralamalarda çıkmanın en önemli yolu başlığın uyumlu olmasıdır. Başlığınız aranan kelimeye ne kadar yakın olursa o kadar öne çıkmanız artacaktır. Bundan dolayı yazacağınız konularda ilk dikkat etmeniz gereken konu nasıl aranacağını düşünüyorsanız başlığı o şekilde yapmalısınız. Ancak aynı zamanda başlığınız 70 karakteri geçmemelidir. Google tarafından 70+ kelimedeki başlıklar SPAM gibi durabilir. Zaten sizde başlık yazarken kısa başlıklar yazmaya çalışmalısınız.

-Kalıcı Bağlantı Ayarları

Örnek üzerinden anlatmamız gerekirse WordPress ilk kurduğunuzda ve bir yazı girdiğinizde site adresiniz “www.siteadresiniz.com/?p=2312” gibi olur. Ancak bunun yerine kalıcı bağlantı ayarlarını yapın. Bu sayede “www.siteadresiniz.com/kategori/yazibasligi.html” gibi olduğunda yazı başlığı ve dolayısıyla kullanıcının aradığı kelime Url’de de geçmiş olacaktır. Buda gerçekten SERP açısından önemli bir yere sahiptir.

Ek olarak önemli bir konuda domain adresinizdir. Örneğin “seo nedir” diye bir yazınız var kalıcı bağlantı ayarları ve başlığınız SERP açısından optimize edilmiş durumda. Bu durumda domain içerisinde seo kelimesinin geçmesi sizi bir adım öne geçirecektir.

1 Yorum

  • Güncel bir bilgi vererek yazıya katkıda bulunayım. Url son eklerini kullanmamamız faydalı olacaktır. Çünkü url yi gereksiz şekilde uzatıyor. Ayrıntılı bilgi için isimtescil blogda da bulunan sef linkler konusunu araştırabilirsiniz.

Yorum Bırakın