WordPress tabanlı sitelerde admin şifresini sıfırlamanız gerekebilir bu gibi durumlarda bunun çok kolay bir yolu vardır. Ancak bunun için yine Cpanel’e giriş yapmanız gerekmektedir.

Özellikle sürekli bilgisayar başında oturan kişilerin veya yoğun iş stresi altında olanların sıklıkla yaşayabileceği bir durum bu şifreleri unutmak.. Ancak bu wordpress admin şifreniz ise maalesef biraz zor oluyor. Bu şifreyi sıfırlayabilmek için öncelikle Cpanel’e giriş yapabilmek zorundasınız. Cpanel giriş yollarını Cpanel mail açma konumuzda anlatmıştık. Eğer bu yollardan bir tanesi işinize yaramaz ise hosting firmanız sizlere yardımcı olacaktır..

Gösterdiğimiz yollardan Cpanele giriş yaptıktan sonra;

1.)Databases bölümünün altındaki PhpMyAdmin butonuna tıklayınız. 

PhpMyAdmin Giriş

 

 

2.) PhpMyAdmin girdiğinizde solda istediğiniz site için kullandığınız sitenin veritabanını seçin ve yanındaki + işaretine tıklayın. 

wp_users yazısının üzerine tıklayın. 

3.) Burada user_login yazısının altında kullanıcı adlarınız sıralanacak istediğiniz kullanıcının en solunda ki düzenle butonuna tıklayınız. 

4.) Buradan user_pass yazısının solundaki Değer kısmını $P$BWQbTkBihjMT2x8NNM/YLojoKYxL2K0 olarak değiştiriniz. 

Şuan wp-admin’de seçtiğiniz kullanıcı adının şifresi isimtescil olarak değiştirildi. Şimdi WordPress Admin paneline giriş yapın ve kullanıcılar bölümünde şifrenizi istediğiniz bir şifre ile değiştiriniz..  Videolu anlarım üzerinden wordpress admin şifrenizi sıfırlamak için linki takip edebilirsiniz.

1 Yorum

Yorum Bırakın