Sosyal medya sitenizin daha geniş kitlelere ulaşması ve sitenizin bilinirliğinin artması açısından oldukça önemlidir. Girdiğiniz blogların birçoğunun sosyal medyayla beraber hareket ettiğini görebilirsiniz. Sosyal medyayı siteleriniz için kullanmak sitenize birçok yarar sağlar. Blogunuzda paylaştığınız ilgi çeken bir içerik, sosyal medyayı da kullanıyorsanız burada yayılıp, yüzbinlerce ziyaretçinin siteniz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Bu bedava reklam demektir. Sizlere bu yazımızda WordPress sistemi için kullanılabilecek en popüler sosyal medya eklentilerinden kısaca bahsedeceğiz.

 

Digg Digg Eklentisi

WordPress sosyal medya eklentilerinin arasında en fazla kullanılan ve sürekli kendini yenileyen bir eklentidir. Bu eklentiyi yazıların sol tarafına veya içeriklerinizin üst veya alt kısımlarına ayarlayıp yerleştirebilirsiniz. Bu sayede sitenize gelen ziyaretçi okuduğu yazıyı beğendiği taktirde kendi sosyal medya hesabında içeriğinizi sitenizin linkiyle birlikte paylaşır. Digg Digg ile Twitter, Facebook, Linkedln, Del.ici.ous, Google Plus, Pinterest ve Tumblr gibi popüler sosyal medya araçlarının butonlarını kayar menüsüyle birlikte sitenize yerleştirebilirsiniz. Digg Digg eklentisi wordpress.org sitesi üzerinden bugüne kadar yaklaşık 800.000 kez indirilmiştir.

digg-digg-butonlari

ShareThis Eklentisi

Sharethis te Digg Digg gibi hizmet veren bir sosyal medya eklentisidir. Bu eklentide 120 sosyal medya hesabına erişim sunulur. Bu eklentisinin diğer sosyal medya eklentilerine göre artısı butonlarını birçok değişik şekilde sitenize göre ayarlayabilmenizdir, eksi yönü olarak ise sosyal medyada yayınlanan site linkleriniz kısaltma servislerine girerek yayınlanmaktadır.

sharethis-logo

Social Media Widget

Social Media Widget eklentisi diğerleri gibi birçok sosyal medya hesabının butonunu içeriri. Eklentide butonlar daha değişik ve boyutlandırılabilir şekildedir.

Facebook Likebox Widget

Bu eklentiyi sadece facebook kullanıyorsanız kurmanızı tavsiye ederiz, çünkü birden fazla sosyal medya hesabı kullanıyorsanız çoklu hizmet veren diğer eklentileri kullanmak sizin açınızdan daha yararlı olacaktır. Bu eklenti sayesinde Facebook sayfanızı ziyaretçilerinize beğendirebilirsiniz, eklentiyi ziyaretçilerin resimlerini de gösterecek şekilde değişik boyutlarda ayarlayıp sitenizde istediğiniz bölgeye yerleştirebilirsiniz.

Yorum Bırakın