WordPress, PHP ve MySql ile yazılmış olan açık kaynak kodlu bir CMS( Content Management System ) , yani içerik yönetim sistemidir. WordPress günümüzde birçok şahıs ve firma tarafından kullanılır. Bunun sebebi sistemin hızlı olması, Google ve diğer arama  motorları tarafından hızlı index alması, kolay geliştirilebilmesi ve açık kaynak kodlu olmasıdır.

WordPressi Kullanmak Zor mudur?

WordPress piyasada bulunan en kolay yönetime sahip içerik sistemidir. Temel bilgisayar kullanımına hakim olan herkes wordpress i rahatlıkla kullanabilir. WordPresste her türlü işleminizi admin panel sayesinde basit bir şekilde yapabilirsiniz.

wordpress-editor

WordPress ile Ne Tür Siteler Yapılır?

WordPress ile aklınıza gelebilecek her türlü siteyi yapabilmeniz mümkündür. Bunun için tabii ki de tasarım ve kod bilginizin olması gerekir. İnternette günde yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği sitelerin arasında WordPress altyapısına sahip birçok site vardır. Bunlara örnek olarak; blogları, oyun sitelerini, film sitelerini, portalları ve kurumsal siteleri sayabiliriz.

WordPress Ücretli midir ve Nasıl Temin Edilir?

WordPress tamamen ücretsizdir. WordPress i indirmek ve sunucunuza kurmak isterseniz BURADAN dosyaları temin edebilirsiniz. Başka sitelerden temin ettiğiniz wordpress dosyaları, orijinal sitesinden indirdiğiniz dosyalar kadar güvenilir olmayacaktır. WordPress kurulumu, birkaç temel tema ile kurulmuş olacaktır. Eğer temanızda değişiklik yapmak isterseniz WordPress admin panelinden GÖRÜNÜM butonuna ardından TEMALAR ve TEMALARI YÜKLE sekmelerine bastığınızda, ücretsiz olarak sunulan birçok temayı aratabilir ve ön izleme yaparak deneyebilirsiniz.

wordpress-tema-yukleme

Beğendiğiniz temayı yine aynı yerden kurabilir ve ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Aradığınız tema, ücretsiz temalar arasında yok ise ücretli wp tema hizmeti veren THEMEFOREST gibi web sitelerini ziyaret edebilir, burada tema yapımcılarının oluşturduğu temaları belirli bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Ayrıca bu işi profesyonel olarak yapan kurumsal firmalara kendinize özel temalar hazırlatabilirsiniz.

Yorum Bırakın