Alexa, 1996 yılında kurulan Amazon ve Microsoft’un ortakları olduğu Dünya çapındaki bütün internet sitelerinin bir sıralama içerisinde yer aldığı istatistik sistemidir.

Peki Alexa Ne İşe Yarar ?

Alexa öncelerden DMOZ gibi Google açısından dikkate alındığını söylenilen bir istatistik sitesiyken son yıllarda Alexa, DMOZ gibi sitelerin Google açısından değerini kaybettiğini herkes biliyor. Şuanda siteler ile ilgilenen kişilerin mutlaka takip ettiği bir istatistik sitesidir sadece. Bundan dolayı Site-Alım Satım, Reklam-Alım Satım ile uğraşan kişilerin özellikle dikkate aldığı bir sistem.

Sitenizin sıralamasını görebilir, ilerleyişini izleyebilirsiniz. Eğer webmaster dünyasının Türkiye’deki R10’a bakarsak burada çoğu kişinin sıralama bakıp mutlu oluyorum cevabı verdiğini görürsünüz .. Ancak reklam vermek gibi bir düşünceniz varsa alexa olmazsa olmazlardan dikkat etmeniz gereken büyük bir unsurdur.

Alexa Nedir

Alexa Sıralamanızı Nasıl Düşürebilirsiniz ? 

Öncelikle sıralamayı düşürmenin iki yolu vardır.

1)Yapay(Alexa’nın gözünde hileli) Yöntemler
2)Doğal Yöntemler

Yöntemleri kısaca anlatalım;

1)Yapay Yöntemler

Bu yöntem tipinden çok fazla bahsetmeyeceğim çünkü bahsettiğim yöntemleri yaparsanız Alexa sıralamanız çok hızlı düşecek.Siz bunları görünce mutlu olup bütün sitelerinizde bu yöntemleri uygulayacaksınız. Ancak bir süre sonra Alexa size dur diyecek ve bu süreden sonra doğalda olsa yapayda olsa hiç bir yöntem sizin Alexa sıralamanızı düşüremeyecek kendi kendine sıralamanız yükselecektir. Örneğin R10’dan örnek verirsem yine bir çok Alexa Grupları bulabilir ve bunlara katılabilirsiniz. Dediğim gibi sistem sizi birden yüksek sıralara çıkaracak sonra bunun doğal olmadığını anlayıp size kendi cevabını verecektir.

2)Doğal Yöntemler

Her işte olduğu gibi Alexa sisteminde de doğal yapılan her şey size fayda sağlar ve Alexa tarafından sevilir diyebilirim. Öncelikle iki bilinen ve benimde size önerebileceğim küçük işlem var .

1)Alexa Widget kodlarını sitenize yerleştirmeniz
2)Alexa Toolbar’ı bilgisayarınıza yüklemeniz.

Widget’i sitenize koymasanız bile Toolbar’ı mutlaka yükleyin çünkü aşırı kolaylık sağlıyor istediğiniz sitenin hemen sıralamasını görebilirsiniz. Özellikle Webmaster’lar için önemli bir araçtır.

Doğal yöntemler ile alexa sıralamanızı düşürmek oldukça basit. Yapmanız gereken sadece özgün yazı girmek. Çünkü eğer özgün ve düzenli yazı girerseniz Google sizi sevecek. Sıralamalarda yavaş yavaş yükselecek ve dolayısıyla Google kaynaklı hit kazanacaksınız. Hitleriniz arttıkça Alexa sıralamanızda %100 düşüş göreceksiniz. Ayrıca sitenize gelen ve Alexa Toolbar’ı olan, sitenizin Alexa sıralamasını merak eden insanlar sizin Alexa’nızın düşmesine daha fazla katkı sağlamaktadır. Yapmanız gereken sadece özgün ve düzenli yazılar girmek devamında hit gelecektir ve Alexa sıralamanızda düşecektir.

2 Yorum

Yorum Bırakın