Domain transfer; alan adını kayıtlı olduğu firmadan (Registrar) başka bir firmaya taşıma işlemidir.

Domain transferi; fiyat, güvenlik ve tek bir yerden yönetim kolaylığı gibi sebeplerle yapılabilir.

Bunların yanı sıra güvenlik, müşteri hizmetleri, kullanıcı deneyimi ve gizlilik gibi konularda daha iyi hizmet sunan bir firmanın bulunması, alan adının transfer edilmek istenmesine neden olabilir.

Ayrıca domaini başka birine satma ya da devretme durumlarında da domain transfer işlemi yapılır. Transfer işlemi eksiksiz başlatıldığı süreçte 6 gün sonra tamamlanacaktır.

Domain Transfer Koşulları Nelerdir?

Domain tescil edildikten sonra en az iki ay yani 60 gün geçmiş olmalıdır. Aynı zamanda domain bitiş tarihine daha 20 gün olmalıdır. 20 gün zorunlu bir zaman değildir. Ancak sıkıntı yaşamamanız için bu şekilde tavsiye edilmektedir. Bu verilen zaman dilimleri sizin durumunuza uygunsa transfer işlemlerine başlayabilirsiniz.

Domainin transfer edilebilmesi için aşağıdaki koşulların sağlanması gereklidir?

  • Alan adının transfer şifresine (authorization code, epp code, vs.) sahip olunmalı. Bu şifre eski kayıt firmasından istenmelidir.
  • Alan adınızın tescil, yenileme veya transfer işleminin üzerinden 60 gün geçmiş olmalıdır.
  • Domain üzerinde kontak güncelleme işlemi yaptıysanız bu işlemin üzerinden 60 gün geçmiş olmalıdır.
  • Domain status aktif olmalıdır. Domaininizin suspend ya da transfer işlemine kilitli olması halinde taşıma işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Bu durumda domain kayıt firmanız ile irtibata geçmelisiniz.
  • Başvurduğunuz domain yukarıdaki koşulları sağlamıyorsa lütfen domain transferi için başvurmayınız.

Domain Transferi Nasıl Yapılır?

Mevcut firmadan aldığınız domain transfer kodu (epp code), yeni domain firmasına iletilmek üzere not edilmelidir.

Yeni domain firmasındaki hesabınıza giriş yapınız ve domain transfer sayfasına gidiniz.

Transfer etmek istediğiniz alan adını domain sorgulama çubuğuna yazın ve sorgulatınız.

Çıkan sonuçlarda domaininizin karşısında “transfer et” butonu çıkacaktır. (mevcut firmada domain transfer kilidi açık ise çıkar)

Eğer sizden Epp kodu, Transfer kodu isteniyorsa kodu girin, istenmiyorsa bu adımı daha sonra yapmanız gerekebilir, domain firmalarında bu adım değişebilmektedir.

Yeni firmadan transfer işlemini başlatıp ödemesini yaptıktan sonra domain iletişim bilgilerinde yer alan mail adresinize onay eposta gelecektir.

Gelen eposta Türkçe yada İngilizce olabilir. E-posta onay işlemi mutlaka yapılmalıdır.

E-posta onay işleminden sonra domaininiz 6 gün sonra transfer edilecektir.

Domain Transferi , alan adı kayıtları cazip fiyatlar ve inanılmaz kampanyalar için isimtescil.net sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.

En uygun fiyatlarla İsimtescil.net adresinden domainlerinizi transfer edebilirsiniz. .COM domain 6.99$, .NET domain 7.99$. Kampanyalı domain transfer fırsatlarını kaçırmayınız.

Yorum Bırakın