Birçok müşterimiz com.tr başvurularında evrak ve alan adı uyuşmazlığı gibi problemler ile karşılaşabiliyor. Bu makalemizde .com.tr domaininin hangi evraklar ile doğru şekilde alınacağına değineceğiz..

.com.tr Ortadoğu teknik üniversitesinin kaydedici olduğu, sadece Türkiye’de faaliyet gösteren firmalar ve markalara özel olarak tahsis edilmektedir.

.Com.tr Hangi Şartlarda Alınabilir ?

.Com.tr uzantılı domain adresini, firmanız ya da markanız varsa satın alabilirsiniz ve bu iki faliyet’de evraklar değişmektedir. Peki com.tr domaini hangi evraklar ile aktifleştirebiliriz?

Firmalar için com.tr

com.tr uzantısını firma olarak satın almak istiyorsanız ; Firmanızın en son 6 ay önceye kadar çıkartılmış faaliyet belgeniz yada en geç 5 senelik olan Ticaret Sicil Gazetenizi alan adı tahsis formu evraklarınız ile birlikte alan adı tahsis formunuzu ( indirme linki :  https://www.isimtescil.net/documents/tahsisformu.doc ) belge@isimtescil.net ’e göndererek aktifleştirebilirsiniz.

Önemli bir nokta, mutlaka alacağınız com.tr domainin firmanızın ünvanı ile birebir uyuşması gerekmektedir.

İsimtescil Bilişim A.Ş şeklinde firmanız var ise siz domaintescil.com.tr yada bilisim.com.tr ‘yi satın alamazsınız. Sadece Firma ünvanınızın başındaki kelime ve içinde geçen diğer kelimeler.

Örn ; İsimtescil Bilişim A.Ş şeklinde firmanız var ise hangi domainleri satın ALABİLİRSİNİZ ?

İsimtescil.com.tr , isimtescilbilisim.com.tr , isimtescilas.com.tr , isimtescilbilisimas.com.tr

Örn; İsimtescil Bilişim A.Ş şeklinde firmanız var ise hangi domainleri satın ALAMAZSINIZ ?

Bilisim.com.tr , bilisimas.com.tr , bilisimisimtescil.com.tr , as.com.tr , Yada firmanızda geçmeyen herhangi bir domain örn ; isimtescildomain.com.tr isimtescilhosting.com.tr

Firmanızın isminin tam karşılığı olan İngilizce kelimeleri alabilirmisiniz ?

Evet alabilirsiniz Örn ; Ev Tekstil Ltd Şti. Diye firmanız var ise HomeTextile.com.tr ‘yi eğer domain müsait ise satın alabilirsiniz.

——-

Peki firmanız var İSİMTESCİL BİLİŞİM A.Ş diye, siz isimtescildomain.com.tr almak istiyorsunuz bu nasıl olur, alabilir misiniz ?

Evet alabilirsiniz. Örn ; Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş cokokrem.com.tr’yi nasıl aldı diye düşünüyorsanız MARKA TESCİLİ İLE eğerki alacağınız domain firmanızın ünvanında geçmiyorsa o domaini marka tescili ile alabilirsiniz.

İsimtescil’den marka nasıl alınır? 

Öncelikle almak istediğiniz domain’in marka tescili yoksa +90 850 200 0 444 Numaradan bizleri arayarak marka tescili hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Marka departmanında uzman olan Müşteri temsilcilerimiz ile görüşüp marka tescilinizi gerçekleştirdikten sonra marka evraklarınız ile birlikte alan adı tahsis formunuzu ( indirme linki :  https://www.isimtescil.net/documents/tahsisformu.doc ) belge@isimtescil.net ’e göndererek domaininizi aktifleştirebilirsiniz.

ODTÜ’nün ‘com.tr’ alan adı yönetim yetkisi BTK’ye devredildi

Yorum Bırakın