Domain piyasasının son yıllarda göstermiş olduğu büyüme hızına paralel olarak domain uzantılarında ki çeşitlilik de aynı hızda artmaya devam ediyor.

İnternetin hayatımıza girdiği ilk yıllarda gözlerimiz sadece .com uzantısını aşina idi . Fakat günümüz de .com uzantılı bir alan adına sahip olabilmenin artık eskisi kadar kolay olmadığı da bir gerçek. Yeterince dolu olan internet dünyasının ilk ve eski uzantıları olan .com, .net gibi  alanları artık kolaylıkla satın alamıyorsunuz. Bunun yerine büyüyen sanal dünyamıza yeni eklenen  ve alternatif olan .xyz, .site .travel, .best gibi domain uzantılarını ise kullanıcılar kolaylıkla kayıt edip satın alabiliyorlar.

Yapmak istediğiniz işe uygun olarak seçeceğiniz ve yeni çıkan domain uzantılarından birini satın alarak oluşturduğunuz projenizi daha da güçlü bir o kadar da dikkat çekici bir hale getirmek tamamen sizin elinizde. Son yıllarda e-ticaret sitelerinin performansları için vazgeçilmez bir özellik olan SEO’ya da katkısı olan jenerik domain uzantıları ile web sitenizi yapılan aramalarda üst sıralara çekebilirsiniz. Tam da bu noktada önemli olanın domain uzantınızı doğru olarak seçmeniz olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.

Peki domain uzantılarını seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Domain uzantıları ne anlama geliyor? Bu yazımız da satın almak isteyebileceğiniz yeni jenerik domain uzantıların anlamlarını ve uygun kullanım alanlarını sizler için araştırdık.

.XYZ Uzantısı;

Genel olarak bakıldığında 2011 yılında internet dünyasına katılan .xyz uzantısının son yıllarda oldukça popüler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu uzantıyı kurmak istediğiniz blog sayfalarından tutunda yapmak isteyebileceğiniz her türlü projenizde kullanabilirsiniz. Bu alan adı .com ve .net alan adlarına en alternatif alan adı olarak dikkat çekiyor.   

Kullanım alanları;

• Binlerce boş jenerik varyasyon ile yatırım fırsatı sunar.

• Kendi kategorisinde özelleşen yapısı ile projenizi farklılaştırır.

• SEO uzmanları için arama terimleriyle tam eşleşen anahtar kelimeleri kaydetmenize imkan tanır.

• Ticari markanızın itibarını korur ve devamlılığını sağlar.

.SİTE Uzantısı;

Akılda kalıcı bir domain uzantısı mı istiyorsunuz? .site uzantısı tam size göre. En çok kayıt edilen domain uzantıları arasında yer aldığını da hatırlatmak isteriz. İşletmenizin internet dünyasında fark oluşturmasını istiyorsanız. site domain uzantısını satın alabilirsiniz.

Kullanım alanları;

.site dendiği zaman akla hemen adından da anlaşılacağı gibi site gelir. Yani sizin internet üzerinde oluşturduğunuz web siteniz! Tıpkı .com .net gibi uzantıların akılda kalıcılığı marka oluşturmanıza ve sanal dünyada bilinirliliğinizi artırmanızda yardımcı olur. Sanatçılar, e-ticaret siteleri, küçük veya büyük ölçekli firmalar rahatlıkla tercih edebilir.

.ONLINE Uzantısı;

Tüm dünyada en anlaşılır domain uzantısı desek yeridir. İnternet üzerinden satış yapan şirketlerin katılabileceği özel bir jenerik uzantıdır. Üstelik bu alanda yer alarak akılda kalıcı ve siteniz için anlamlı bir domain uzantısına sahip olursunuz.

Kullanım alanları;

E-ticaret mağazanız ile internet dünyasında yerinizi aldınız ise tam size göre bir domain uzantısı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Büyük veya küçük ölçekli tüm işletmeler .online uzantısı ile her zaman pazarda olduklarını ve ne iş yaptıklarına dair kendilerini kolayca ifade edebilirler. 

.CLUB Uzantısı;

Geniş kullanım yelpazesinden dolayı .club domain uzantısını tercih edebilirsiniz. Eğlence sektöründen tutun hobi ve derneklerin rahatlıkla kullanabileceği özgün ve dikkat çeken bir domain uzantısıdır.

Kullanım alanları;

Adından da anlaşılacağı gibi club eğlence sektöründe kullanılan bir kelimedir. Hobiler, spor dalları, dernekler veya topluluk isimlerinin yanlarında rahatlıkla kullanabilecekleri bir domain uzantısıdır. Son yıllarda .club domain uzantısı en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Yorum Bırakın