İnternette yayın yapan sitelerin birçoğu wordpress altyapısını kullanmaktadır. Daha önce yazdığımız içeriklerde wordpress in nasıl bir sistem olduğundan ve nasıl kullanıldığından buradaki yazımızda bahsetmiştik. Bu yazımızda wordpress altyapısının tercih edilme nedenleri, kullanıcıya sağladığı yararlar ve bir takım özelliklerinden bahsedeceğiz.
“Wordpress” in Esnek Bir Yapıya Sahip Olması: WordPress herkesin bildiği üzere PHP dilinde yazılmış bir içerik yönetim sistemidir ve bu sistem açık kaynak kodlarla birlikte kullanıcıya ulaştırılır. Bu sayede sistemi kullanan, wordpress altyapısını kullanarak, bilgisi dahilinde sistemi istediği şekle sokabilir ve kendisine özgün bir yazılım oluşturabilir.
Kolay Kurulum: WordPress in kurulumu, diğer script kurulumlarına nazaran oldukça basittir. Örneğin; CPANEL kullanan bir kişi “domain adresi” üzerine dakikalar içerisinde “wordpress” i kurarak sitesini faaliyete geçirebilir. Manuel kurulumlarda, yine kurulum dosyaları incelendiğinde, temel bilgisayar bilgisine sahip bir kişinin bile kolayca kurulumu gerçekleştirebildiğini görürüz.
Sürekli Geliştirilip, Güncelleştirilmesi: WordPress ilk çıktığı zamanlarda bu kadar kullanıcıya ulaşacağını tahmin edebilir miydi bilinmez, fakat günümüzde çok yaygın olarak kullanıldığı bir gerçektir. Kişisel sitelerin yanında, kurumsallaşmış birçok şirket bile, internet üzerinden wordpress altyapısına sahip siteler ile hizmet verebilmektedir. Bu da geliştiricilerin sürekli sistemle ilgilenmesine ve her seferinde sisteme birçok yeni özellik eklemesine neden olmaktadır. Ayrıca bu şekilde sürekli güncellenen bir yazılımın hackerlara karşı maksimum güvenlik sağladığını söylersek te yanılmış olmayız. WordPress güvenliği için yazmış olduğumuz yazıyı okuyup wordpress tabanlı sitenizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.
Tema ve Eklenti Seçeneklerinin Fazlalığı: WordPress in tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de üzerine yazılmış olan birçok eklentisinin ve temanın olmasıdır. Bunlara ücretli veya ücretsiz şekilde sahip olmanız mümkündür. Admin panelinden eklentilere ve temalara erişebilir, yine panel yardımıyla FTP ile bağlantıya gerek duyulmadan istediğiniz tema ve eklentilerin kurulumlarını tek tuşla gerçekleştirebilirsiniz.
teşekkürler anlamlı bir konu olmuş