ICANN, domain uzantıları alanını genişletmek amacıyla 2013 yılında yeni uzantılar için talep toplamaya başlamış ve bu uzantılardan yaklaşık 1500 tanesini kabul ederek kullanıma açmıştır. Günümüzde .COM, .NET, .ORG domain uzantıları haricinde .XYZ, .SITE, .ONLINE gibi farklı sektör ve kitlelere hitap eden yeni domain uzantıları da kullanılmaktadır. Yeni domain uzantılarının genel kayda açılması ile beraber pek çok jenerik uzantıda alınabilir duruma gelmiştir.

Dünyada 27 milyonun üzerinde yeni domain uzantısı kullanıcısı bulunmaktadır. Bu uzantıların yönetiminin .COM, .NET uzantılarından hiçbir farkı bulunmamaktadır. Aynı zamanda yeni domain uzantılarıyla Google sıralamalarında da üst sıralara çıkabilirsiniz. Ülkemizi temsil eden yeni domain uzantıları .IST ve .ISTANBUL dur. Çoğu devlet kurumu bu uzantıları kullanmaktadır. Örneğin www.iett.istanbul

Sizi, hobinizi, işinizi, eğitiminizi tarif eden bir uzantı seçebilir ve rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca pek çok jenerik isimden de faydalanabilirsiniz.

Yeni domain uzantıları ve kullanım alanı örnekleri;

.movie

Film tadında bir domain uzantısı isterseniz tam size göre! .Movie uzantılı domain tescil edebilir ve web sitenizi kurabilirsiniz. Web siteniz üzerinden film arşivi yayınlayabilir, film, dizi veya prodüksiyon şirketinizin tanıtımını, yapabilirsiniz.  Sektörünüze uygun bu uzantı sayesinde internet ile bütünlük sağlayabilir ve Google da üst sıralara çıkabilirsiniz.  

.radio

En yaygın uzantıları mı tercih etmek istersiniz yoksa sizi, işinizi anlatanı mı? .Radio uzantısı ile işinizi internete taşıyabilir ve sesinizi daha fazla kitleye duyurabilirsiniz. Canlı yayınlarınızı, kaliteli sohbetlerinizi, hayatın tüm renklerini paylaştığınız radyo yayınınızı internete dönüştürebilir ve tek tıkla internet üzerinden yayınınızı yapabilirsiniz.

.repair

Neden bir .REPAIR alan adı uzantısı seçmelisiniz? Teknik servis bayisi iseniz ve işinizi internete taşımak istiyorsanız .REPAIR uzantısını kullanabilirsiniz. Domainizi alarak web sitesi kurabilir, internet üzerinden teknik servis hizmeti için talep alabilir, teknik konularda içerikler hazırlayarak internet kullanıcılar ile yaptığınız işi paylaşabilir, teknik parça satabilirsiniz. Kısacası teknik servisinizi internete taşıyarak daha fazla kitleye hizmet verebilirsiniz.

İsimtescil.net, 500 den fazla yeni domain uzantısının satışı desteklemektedir.

Yeni domain uzantılarına https://www.isimtescil.net/yenidomainler/default.aspx URL adresinden erişebilirsiniz.

Yorum Bırakın