Moz tarafından tasarlanan etki alanı otoritesi, başarının bir göstergesi olarak oluşturuldu. Web sitenizin Google’da ne kadar iyi sıralanacağını tahmin eden 0-100 arasında değişen bir puandır. Alan adınız ne kadar yüksekse, daha iyi web trafiği alma ihtimaliniz o kadar yüksek olur ve arama motorunda daha üst sıralarda yer alır.

Bununla birlikte, DA’nızı artırmak kolay bir şey değildir. Etkili bir stratejiye, mükemmel içeriklere ve bunun için çok fazla sabıra ihtiyacınız var. Arama Motoru Sonuçları Sayfalarında daha üst sıralarda yer almak istiyorsanız, bu 2019’daki etki alanı yetkinizi artırmak için en etkili yollardan bu beşinden ipucunuzu alın.

Kalite ve Alakalı İçerik Yayınlayın

Bir klişe olabilir, içerik her zaman SEO kralı olmuştur. Aslında, alakalı ve yüksek kaliteli içerikler, etki alanınızın yetkisinin artırılmasına yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken web sitenize kullanışlı, benzersiz ve ilginç makaleler yazmak.

İçeriğinizi daha heyecan verici ve çekici hale getirmek için resimler, videolar ve GIF’ler kullanabilirsiniz. Ayrıca, infographics kullanmak, içeriğinizi viral hale getirmek için harika bir yoldur.

Makalelerinizin de doğru uzunlukta olması gerekir. 800’den fazla kelimeden oluşan içerik, kısa içerikten daha bilgilendirici olma eğilimindedir. Bu nedenle, kısa, ilgisiz ve ilham vermeyen içerik yayınlarsanız, önemli bir etki olacaktır.

Sayfa İçi SEO’nuzu Kontrol Edin ve Koruyun

On-Page SEO’nuz, web sitenizin etki alanı yetkilisini güçlendirmede önemli bir rol oynar. Sayfanızı ve içeriğinizi optimize etmekle ilgili. Sayfa başlıkları, anahtar kelime yoğunluğu ve anahtar kelime yerleşimi gibi teknik faktörleri içerir.

On-page SEO’nuzu korumak için akılda tutulması gereken konular;

-Başlık etiketleri. Ana noktaları öne çıkarmak için başlık etiketlerini kullanın.

-Anahtar kelime yoğunluğu. Anahtar kelimeyi içeriğinizde doğal olarak kullanmalı ve anahtar kelime doldurma işleminden kaçınmalısınız. Anahtar kelime yoğunluğunu% 0,5 ila% 1,5 arasında tutun.

-Hedeflenen anahtar kelime. Blog postanız için mükemmel bir anahtar kelime seçin. Uzun kuyruk anahtar kelimeler için gidin çünkü sıralaması daha kolaydır.

-Meta Açıklaması. Meta açıklamanızı boş bırakmayın.

-Permalink yapısı – fokus anahtar kelimenizi içeren bir SEO permalink yapısı kullanın.

-Görüntü optimizasyonu. SEO durumunuzu iyileştirmek için resimlerinizi optimize etmelisiniz.

İç Bağlama Yapınızı Geliştirin

Dış bağlantılar kazanmanın yanı sıra, iç bağlantı yapınız Arama Motoru Optimizasyonunda da önemlidir. Önceki blog yayınlarınıza bağlantı vermek mevcut yayınlarınızı daha bilgilendirici hale getirir. Ancak, yalnızca geçerli makalenizle ilgili olan eski yayınlara bağlandığınızdan emin olmanız gerekir.

Zehirli Sırt Bağlantılarını Çıkar

Bağlantı profilinizi düzenli olarak ziyaret etmeli ve kötü ve toksik geri bağlantıları aramalısınız. Bunu yaparak, web sitenizin etki alanı yetkisini etkileyebilecek toksik kaynaklardan gelen bağlantıları kaldırabilirsiniz.

Kötü backlink’leri takip etmek için backlink kontrol araçlarını kullanabilirsiniz. Bu araçlar sitenize yeni bağlantılar alır ve hangi bağlantıların profilinize zarar verdiğini size söyler. Genellikle, bu bağlantılar aşağıdaki sayfalardan gelir:

-Google’da dizine eklenmemiş

-Görkemli Güven Akışına sahip olmak,

-Doğal olmayan bağlantı metni kullanma

-Çok sayıda harici linke sahip olun

-Spam görünümlü alan adlarını içerir.

Web Siteniz İçin Yüksek Kaliteli Bağlantılar Üretin

Alan adınızı arttırmanın en önemli yollarından biri web siteniz için yüksek kaliteli bağlantılar oluşturmaktır. Kolay olmayabilir, ama buna değecek.

Yalnızca birkaç dakika içinde geri bağlantıları garanti eden siteleri ve diğer yasadışı yollarını kullanan bağlantılar sıralamasını kaybedebilir ve Google tarafından cezalandırılabilir. Alan adınızı arttırmak istiyorsanız, yüksek kaliteli bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olacak bazı etkili yöntemler.

İçeriğinizi Sosyal Ağ Sitelerinde Paylaşın

Mükemmel içerik oluşturmak tek başına yeterli değil. Daha geniş kitlelere ulaşmak için paylaşılmalı ve tanıtılmalıdır. Bununla bağlantılı olarak, etki alanı yetkisi yüksek sosyal medya siteleri, içeriğinizi paylaşmak için mükemmel yerlerdir.

Blog yayınlarınızı sosyal medya platformların da paylaşabilirsiniz. Bunu yaparak, yeni bir izleyici kitlesine ulaşacaksınız ve eğer yararlı bulurlarsa, daha fazla hisse alacak ve kısa sürede viral hale gelecektir. Ancak, bunun gerçekleşmesi için sosyal medya paylaşımında ustalaşmak için harika bir stratejiye ve birçok uygulamaya ihtiyacınız var.

Yorum Bırakın