Teknoloji, yeni icatlar ile baş edebilmek için hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bir işletmenin müşterileri etkilemek ve meşru görünmek için iyi bir ofis konumuna sahip olması gereken günler geride kaldı. Günümüzde, dünya çevrimiçi bir şekilde çalışıyor.

Artık bir işletmenin olumlu bir ilk izlenim bırakabilmeleri için iyi tasarlanmış ve iyi yönetilen bir web sitesine ihtiyacı var. Ancak girişimciler iyi bir web sitesi tasarlamaya o  kadar odaklanıyor ki, alan adlarına genellikle pek dikkat etmiyorlar.

Sorun şu ki, adresiniz anlaşılır değilse hiç kimse sizi bulamaz. Doğru alan adına sahip olmak, marka kimliğinizi geliştirir ve kalabalıklar arasından sıyrılmanızı sağlar. Dahası, iyi bir alan adı işletmenizin markasını ön plana çıkarır.

Aşağıda, işletmenizi bir marka haline getirmek için alan adlarını nasıl kullanabileceğinizi gösteren üç yöntem listeliyoruz.

İyi bir alan adının marka avantajları

İnternet büyüdükçe, bir marka haline gelmek için yeni fırsatlar doğuyor. Günümüzde, anahtar kelime yönünden zengin, bir marka olarak kullanılabilecek ve alan adlarını anlamlı, güvenilir ve uygun hale getiren 1200’den fazla yeni alan adı uzantısı bulunuyor. Bunlar .TECH, .FUN, .STORE gibi belirli bir amaca yönelik olanlardan .ONLINE, .SITE, .SPACE gibi çok amaçlı kullanılabilecek uzantılara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Alan adlarının markanıza sağlayacağı avantajlar, sektörünüzün veya çalıştığınız departmanın çok daha ötesini sunuyor. Web sitenizin adresi, markanıza değer katmak veya mesajlarınızı çok daha etkili hale getirmek için kullanılabilir. Bu durum, ana sayfa bağlantı adresinizin daha da ötesine geçiyor.

Alan adınızı yeni bir alan adı uzantısı kullanarak tescil ettirmek, kullanıcılarınıza en son internet güncellemeleri ve dijital trendlerden haberdar olduğunuzu gösterecektir. Sadece bu bile, daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı ve dikkat çekmenizi sağlayacaktır. Bu durumun sonucu olarak, markanız hakkında daha çok konuşulacak ve kolayca tanınacaktır.

İşte alan adının markalara sağladığı üç avantaj;

1. Alan adları, özel bir pazar ile iletişim kurmanıza yardımcı olur

Eğer özel bir kullanıcı kitlesine hitap eden bir pazarda çalışıyorsanız, iyi bir alan adı kullanmanız gereken en önemli araçlardan biridir. Belirli bir ürünü veya kategoriyi temsil eden uygun bir alan adı, rakiplerinizin arasından kolayca sıyrılmanızı sağlayacaktır.

Dahası, halen pazarlama stratejilerinizi test ediyorsanız hangisinin daha çok ilgi çektiğini anlamak için ana web sitenize yönlendirme yapan birden fazla alan adı kullanabilirsiniz. Bu sayede gelecekteki pazarlama promosyonlarınızı ve bunların bütçelerini doğru bir şekilde planlayabilirsiniz.

2. Alan adları, işletme kimliğinizi belirlemenize yardımcı olur

Dijital dünyada, kullanıcılarınızın işletmenizi ile iletişime geçtiği ilk yer büyük ihtimalle alan adınız olacaktır. Bu nedenle, alan adınızın işletmeniz ile ilgili bir şeyi kullanıcılara iletiyor olması bir zorunluluktur. İşletmenizi uygun bir alan adı uzantısıyla ilişkilendirmek, onun doğru bir şekilde tanınmasını sağlayacaktır.

Örneğin bir emlakçı iseniz, alan adınız www (nokta) işletme adı (nokta) sitesi olabilir. Bu sayede, sitenize çektiğiniz trafiğin kalitesi artar ve müşterilerin dikkatini çekersiniz.

3. Alan adları hatırlanmanıza yardımcı olur

Kısa, basit ve alakalı bir alan adını hatırlamak kolaydır. Bir şeyi hatırlamak kolay olduğunda, iletişim kurmak da kolay olur ve böylelikle ağızdan ağıza pazarlamanız da artar. Ayrıca, uzun olmayan alan adları sosyal medya gibi diğer pazarlama yöntemlerinde de kolaylıkla kullanılabilir.

Dahası, kısa adlar sesli-arama özelliğinde rahatlıkla kullanılabilir, zira kullanıcıların yanlış telaffuz etme ihtimali düşüktür. Bu durum, daha az hata oluşmasını ve web trafiğinizin artmasını sağlar. Örneğin www (nokta) readfiction (nokta) online gibi bir adresi hatırlamak, şuna kıyasla çok daha kolaydır: www (nokta) readfictionbooksonline (nokta) com.

Sonuç

İyi bir alan adı, her şeyden önce uzun vadeli ve güvenilir bir marka oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu konuya yaklaşımınızda ne kadar ileri görüşlü ve ilgi çekici olursanız, rakipleriniz arasında dikkat çekmeniz o kadar kolay olur.

Kaynak: Radix / Alisha Shibli

Yorum Bırakın