Web siteniz için doğru alan adını seçmek, başarınız için çok önemlidir. Yanlış seçilen alanı adında markanıza ve arama sıralamanıza zarar verebilir. Peki doğru alan adı seçerken en başta nelere dikkat etmelisiniz?

İlk başladığınızda, mükemmel bir alan adı ile akılda kalıcı işletme adı fikirlerini bulmak zor olabilir. Ancak biraz üzerine çalışma ve özveri ile halledilemeyecek bir konu değildir.

Yeni bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, en baştan bir etki alanı ve alan adı seçmelisiniz. Bu, web sitesi sizin manuel adresiniz dışında insanların size internette erişilebileceği ilk adrestir.

Alan adı seçmek için,  zaman ayırmalıdır, çünkü alan adı her proje için çok önemlidir. Markanızın kimliğine uygun, tavrınızı internet dünyasında net bir şekilde belirleyebilmeniz için marka isminden sonra ikinci önemli kısım alan adı kısmıdır.

Bu yüzden kendi tecrübelerimize dayanarak, iyi bir seçilmiş anahtar kelime alanının, ana anahtar kelimelerin sıralamasını açıkça olumlu yönde destekleyebileceğini söyleyebiliriz.

Mali durumunuz ne olursa olsun, bir etki alanı adı düşünüldüğünde aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır:

Başlangıcınızın adı ve etki alanı adı aynı olmalıdır. Başlangıçlar da genellikle bir ürün adı seçin, ancak tam alan adı kaydedildiği için önce “Get” veya “HQ” eklemeyi seçin. Örneğin, Dropbox başladığında GetDropbox.com’u kullandılar, ancak daha sonra Dropbox.com’u satın almaları gerekti, çünkü trafiklerinin% 10’u doğrudan kendilerinin olmadığı Dropbox.com’a gitti. Kendinize sorun yaşamaya başlayın ve başlatma işlemine başlamadan önce tam eşleşme alanı adını kaydedebileceğiniz veya satın alabileceğiniz bir başlangıç ​​adı seçin..

Başlangıcınızın isminin hecelemesi kolay olmalı. Yaygın olarak kullanılan başka bir teknik ise yeni başlayanların bir isim seçmesi ve ardından uygun bir isim alabilmeleri için bazı yazım kesmelerini kullanmaktır. Örneğin, Bountii.com, Snipd.com, vb. Bu tekniği kullanan birkaç başarılı girişim oldu (Flickr.com). Bu örnekler ışığında alan adınızı seçerken ve uzantısını belirlerken söyleme ve anlaşılma kolaylığını göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız. Çünkü alan adının her insana ulaşması ve o insanlarda anlam bulması ancak farklılığı ve farklılığıyla doğru orantılı bir şekilde akılda kalıcılığı ile mümkün olacaktır.

Yorum Bırakın