Domain adı satın alırken nelere dikkat edilmelidir? Yeni bir firma kurarken veya kişisel sitenizi oluştururken alan adınızı doğru seçmelisiniz. Alan adı yaptığınız işi yansıtırken akılda da kalıcı olmalıdır.

Domain Adı alırken dikkat edilmesi gereken 7 adım;

1. Uzunluk Önemlidir

Genel olarak, domain’iniz ne kadar kısaysa, o kadar iyidir. Bunun nedeni insanların hatırlamaları ve daha kısa bir alandan daha kısa bir alana yazmaları daha kolaydır.

 2. Domain Varyasyonları

İşletmeniz bunu karşılayabiliyorsa, domain’inizin mümkün olduğu kadar çok varyasyonunu satın almak iyi bir fikirdir. Bu, diğer kişilerin onları almasını önler ve alan adınızı yanlış yazmış olası müşterileri yakalamanıza da olanak tanır, çünkü onları birincil web sitenize yönlendirebilirsiniz.

Örneğin, Four Eyes adlı bir gözlük şirketiniz varsa, birincil web siteniz muhtemelen FourEyes.com olmalıdır. Ancak, 4Eyes.com, ForEyes.com ve diğer benzer varyasyonları da satın almak isteyebilirsiniz.

3. Sıkça Kullanılan Sözlerden Kaçının

Domain’inizde, insanların zorlanacağı veya yanlış heceleyebildikleri sözcüklerden kaçının.  İnsanların aklında kalan, kolayla telaffuz edebilecekleri ve özgün bir domain adı bulun.

4. Unutulmaz Olun

En iyi domainler, insanların hatırlayabildikleridir. Domain adınızınız seçerken basit, açıklayıcı bir ifadeyle veya potansiyel müşterilerin oturup dikkat çekmelerini sağlayan akıllı ifadeler kullanarak mümkün olduğunca akılda kalıcı hale getirmeye çalışın.

5. Markanızı Oluşturma

İşletmenizin veya markanızın adı, domain adınız için ilk tercihiniz olabilir. Bu, işleri basitleştirir: Müşterilerinizin hatırlaması genellikle daha kolaydır ve kuruluşunuzun markasıyla işletmenizin başka bir yerindeki kuruluşlara daha kolay entegre edilebilir.

Örneğin, zaten kurulmuş bir marka olduğu için, Ford Motor Company, tüm ürünlerine, bayilerine, hizmetlerine, medyalarına ve işleriyle ilgili her şeye erişim sağlamak için Ford.com’u kullanıyor.

6. Tire’lerinizi Sınırlandırın

Bazen sadece bir ya da iki tane ekleyerek başkasına ait olsa bile istediğiniz alanı elde edebilirsiniz. Örneğin, DetroitBodyShop.com kullanımda olabilir, ancak aynı adı taşıyan işletmeniz için Detroit-Body-Shop.com satın alabilirsiniz.

Ancak kullandığınız kısa çizgi sayısını sınırlamak iyi bir fikir değildir, çünkü insanların arama motorlarına girmeleri zordur ve bazı müşteriler kafa karıştırıcı bulabilirler. Mümkün olduğunda, alan adınızın kısa çizgi olmayan sürümüne, varsa, .com ekiyle birlikte gidin.

7. Sosyal Medyada Çapraz Markalamayı Unutma

Domain adınıza karar verdikten sonra, markanızı tüm platformlarda tanımlaması gerekir.Engellenebilirse, sosyal medya hesaplarınız için web siteniz için yaptığınızdan farklı bir ad kullanmak istemezsiniz.

Örneğin, etki alanınız isimtescil.com ise, müşterilerinizin sizi sosyal medyada ve başka yerlerde bulması, bu hesapların adlarının tamamen aynı olması durumunda daha kolay olacaktır.

Yorum Bırakın