Hangi sektör olursa olsun artık internet dünyasında varlığınız olmadan büyüme ve doğru hedef kitleye ulaşma ihtimaliniz neredeyse hiç yok. Online dünyaya girmek içinse daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak alan adınızı almanız (https://www.isimtescil.net/domain/domain-sorgulama.aspx) gerekiyor. Ancak alan adınızı almakla iş bitmiyor. Rakiplerin çoğaldığı ve her gün güncellemelerin olduğu online dünyada hep aktif kalmalı ve işinizi geliştirmelisiniz.

İşe Domain ve Hosting’i Entegre Ederek Başlayın

Bir web sitesi kurmayı planlıyorsanız, domain aldıktan sonra bir hosting hizmetine de ihtiyacınız var. Hosting’in tam olarak ne olduğunu ve neden hosting’e ihtiyacınız olduğunu anlamak için buraya (https://blog.isimtescil.net/web-hosting-nedir/) tıklayabilirsiniz.

Hosting hizmetinizi ve domain hizmetinizi edindikten sonra, domain adınızı hosting hizmetinizle senkronize etmelisiniz.  Bu işlem aslında oldukça basit. Servis sağlayıcınızdan edindiğiniz nameserverınızı mevcut nameserverlarınızda bulunan kutuya yapıştırmanız yeterli olacak.

E – Posta Uzantınız Domain Adınıza Özel Olsun

Domaininizin bilinirliğini arttırmak için, domaininizi birçok kişinin duymasını sağlamalısınız. Bunun için işe domaininize özel bir e-posta hizmeti edinerek başlayabilirsiniz. Bu hem profesyonel görünmenize hem de alan adınızın etkisinin artmasına yardımcı olacaktır.  Aynı zamanda daha profesyonel görüneceksiniz. Hosting servis sağlayıcınızın (https://www.isimtescil.net/hosting/paketleri.aspx) sunacağı hizmete göre bir kontrol paneliniz olur ve tek yapmanız gereken bu panele bilgilerinizi girmek ve e-posta adresinizi aktifleştirmektir.

Hedef Kitleniz Kim?

Hedef kitlenizi belirlemeden yaptığınız her çalışma, rotanızı bilmeden çıktığınız gemi yolculuğu gibidir. Web sitenizi tasarlamadan önce tam olarak neyi gerçekleştirmek istediğinizi ve kimlere ulaşmak istediğinizi detaylıca planlayın. Bu size yapacağınız tüm çalışmalarda yol gösterici olacak.

Web Sitenizi Oluşturmaya Başlayın

Alan adınızı (https://www.isimtescil.net/domain/) ve hosting hizmetinizi edindikten ve hedef kitlenizi analiz ettikten sonra, web sitenizin kurulumuna başlayabilirsiniz. Burada birçok seçeneğiniz var. Kullanıcı alışkanlıklarını iyi incelemenizi ve tasarımınızı yaparken, trend olan ve hedef kitlenizin ilgisini çekme ihtimali yüksek olan renkler kullanmanızı tavsiye ederiz. Web siten içeriklerinizi mümkün olduğunca açıklayıcı ve net şekilde oluşturun. Unutmayın ki çağımızda hayat çok hızlı ilerliyor ve hedef kitleniz web sitenizde aradığına hemen ulaşabilmeli. İstatistiklere göre kullanıcı dostu olmayan sitelerde, zaman geçirme oranı oldukça düşük.

Sosyal Medyanın Gücüne İnanın

Alan adınızı aldığınızda aynı süreç içinde sosyal medya hesaplarını da mutlaka açın. Bir süre sosyal medyayı kullanmayı planlamasanız da hesapları alarak farklı kişilerin eline geçme ihtimalini engellemiş olursunuz. Markanızla eşleştirilmiş olan sosyal medya profilleri markanızın internetteki varlığını güçlendirecektir. Almayı planladığınız kullanıcı adı alınmışsa, marka isminizden çok fazla uzaklaşmadan ve akılda kalıcılığını da göz önünde bulundurarak sosyal medya hesapları oluşturabilirsiniz.

Her sosyal mecrada profil isminizin aynı olması, hedef kitlenizin size daha kolay ulaşması için önemlidir. Kullanıcı isimlerinizin birbirleriyle eşleştiğinden emin olun. Bu hayranlarınızın sizi farklı platformlarda bulmasını kolaylaştırır.

İnternetteki varlığınızın ilk adımı olan domainden, hosting hizmetine; sunucudan ssl’e kadar birçok konuda detaylı bilgi sahibi olmak için isimtescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın