Web hosting hakkında bilmek istediğiniz her şeyi, web sitenizin başarısı için web hosting hizmetinin ne kadar önemli olduğunu, basitleştirilmiş bir şekilde sizlere anlatacağız.

Web hosting sağlayıcısı, web sitelerinin dosyalarının depolaması için web sunucusu üzerinde yer ayırır. Web hosting, web sitelerinin içeriğini oluşturan dosyaları (kod, resimler vb.) çevrimiçi görüntülenebilmesi için kullanılabilir hale getirir. Ziyaret ettiğiniz her web sitesi bir sunucuda barındırılır.

Sunucu üzerinde bir web sitesine tahsis edilen alan miktarı, barındırma türüne bağlı olarak değişir. Ana hosting türlerini paylaşımlı, tahsis edilmiş VPS ve bayiler olmak üzere 3 şekilde kategorize edebiliriz. Sunucu için kullanılan teknoloji türü, sağlanan yönetim düzeyi ve sunulan ek hizmetler ile farklılaştırılırlar.

Özetle, web hosting, World Wide Web’deki bir web sitesini barındırmak için gereken alanı kiralama veya satın alma işlemidir. HTML, CSS ve resimler gibi web sitesi içeriğinin çevrimiçi olarak görüntülenmesi için kiralanan veya satın alınan alan üzerine yerleştirilmesi gerekir.

Sunucu nedir? 

Sunucu, diğer web kullanıcılarının dünyanın her yerinden sitenize bağlayan ana bilgisayardır. Adından da anlaşılacağı gibi, tüm web hosting hizmeti sağlayıcıları, web sitelerini barındıran sunuculara, bağlantılara ve bunlarla ilişkili hizmetlere sahiptir. Çeşitli blog planları sunarak, küçük bloglardan ve büyük kuruluşlardan gelen barındırma ihtiyaçları gibi geniş bir yelpazeyi kapsar.

Çevrimiçi bir varlık oluşturmayı planlıyorsanız, güvenilir web hosting sizin için hayati bir öneme sahiptir. Gerçekten de günümüzde binlerce web hosting hizmeti sunan web sunucusu var. Planlar, sınırlı seçeneklerle ücretsizinden tutun da işletmeler için uzmanlaşmış pahalı web hosting hizmetlerine kadar bir çok alternatif mevcut. Seçtiğiniz plan, öncelikle web sitenizi nasıl kullanmayı planladığınıza ve barındırma hizmeti için ne kadar bütçe ayırdığınıza bağlı olacaktır.

Doğru depolama alanını seçmek, web sitenizin kullanıcılar için hızlı ve güvenli bir şekilde yüklenmesini sağlayacağı gibi kaynakların doğru bir şekilde tahsis edilmesine de olanak oluşturacaktır. İnternetin dünyamıza bu kadar hakim olduğu bu zamanda öncelikle kaç işletmenin  çevrimiçi çalıştığını düşünün; artık bugünün ekonomi dünyasında satışlar ve iş fırsatları web sitelerinden geliyor. Bir kullanıcı herhangi bir web sitesine girdiğimde bir sorun varsa sitenin yüklenmesi çok uzun sürer veya hiç görünmez. Unutulmamalıdır ki potansiyel müşteriler asla beklemez. 

Bir web sitesini işletmek için yeniyseniz, web barındırma ve ilgili dil konuları sizin için kafa karıştırıcı bir konu olabilir. Birçok acemi web sitesi sahibi, tüm depolama seçeneklerinin aslında aynı olduğu inancıyla, en ucuz seçeneği veya etki alanı adıyla birlikte gelen herhangi bir şeyi kullanır. Bu durum maliyeti yüksek daha büyük bir hataya sebep olabilir.

Yorum Bırakın