WordPress Nedir

Hala yapılacak çok şey varken, başarmak için neyi bekliyoruz?

Gün yüzüne çıkmamış fikirler, gelişmeyi bekleyen projeler ya da yeteneklerin dünya ile paylaşılması için internet sitesi yaparak işe başlayabiliriz. Dijital dünyanın geniş platformunda hiç bilgisi olmayan bir kullanıcının bile rahatlıkla içerik üretebilmesi için WordPress en ideal çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda WordPress hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik.

WordPress Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? WordPress güvenli midir? Her sektöre uygun site tasarlayabilir miyiz? Seo ile uyumlu mudur gibi birçok sorunun cevabını bu yazımızda bulabileceksiniz.

WordPress, kısaca herhangi bir programlama bilgisine ihtiyaç duymadan, web site yapmaya ve yönetmeye imkan sağlayan açık kaynak kodlu (CMS) içerik yönetim sistemidir. Bu yazılım, sitenizin hemen hemen her yönünü özelleştirmenize olanak sağlar. Başlangıçta blog scripti olarak tasarlanmış olmasına rağmen, zaman içerisinde geniş kullanıcı kitlesi tarafından benimsenmiş ve güçlü bir platform haline gelmiştir.

WordPress hosting paketi ile kişisel blog sitelerinin yanı sıra küçük, orta ve büyük ölçekli kurumsal site tanıtımları, E-ticaret web siteleri, Forum ve Yardım siteleri gibi birçok sektöre uygun binlerce ücretsiz ve premium tema seçeneği ile sitenizin tasarımını kolayca özelleştirmenize olanak tanır. Renk, font, düzen gibi özellikleri değiştirerek sitenizi rahatlıkla kişiselleştirebilirsiniz.

SEO dostu link yapısı ve temiz kod mantığı ile geliştirilmiş olan WordPress altyapısı, sitenizin arama motorlarında daha iyi performans göstermesine yardımcı olur.

VE en merak edilen konu olan güvenlik!

WordPress’in geliştirilebilir, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemi olması sebebi ile güvenlik konusunda her zaman dikkatli olunması gerekmektedir. Güvenlik açıkları ve saldırılara karşı korunmak için yazılımların güncel tutulması, veritabanı için güçlü şifreleme, doğru dosya izinleri gibi detaylar önemlidir. Bu da dezavantaj olarak gözükse de gerekli tedbirler alınarak sorunsuz koruma sağlayabilirsiniz.

Genel bilgilere sahip olduğumuza göre gelelim WordPress web siteniz için yapmanız gerekenlere.

Halihazırda alınmış bir domain adınız bulunmuyorsa ilk adım olarak buradan sektörünüze uygun alan adı sorgulayarak başlayabilirsiniz. Domain adınızın marka imajını destekleyen, hedef kitlenizde merak uyandıracak kısa ve anlaşılır olması da sizi bir adım öne geçirecek tüyo olup, bizden size fikir olsun.

Şayet bu adımları daha önce hallettiyseniz işiniz daha da kolay olacaktır. İsimtescil’in WordPress kullanıcıları için geliştirdiği özel paketini buradan satın alarak yeni web sitenizi yayınlamaya hazır hale getirebilirsiniz. Hayallerinize ulaşacağınız bu yolda İsimtescil ailesi olarak yanınızda olmaktan mutluyuz 😊

“Yarının Heyecanını Bugünden Başlat!”

Yorum Bırakın