Şirket, kurum ya da kişilerin internet ortamındaki varlığını ifade eden domain, itibar ve güvenilirlik açısından oldukça önemlidir. Bir nevi şirketin etki alanını arttıran ve daha hem mevcut hedef kitleye hem de potansiyel hedef kitleye ulaşmak için yeni fırsatlar yaratılmasını sağlayan domain, şirketi temsil eder ve bu sebeple domain güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Birçok internet kullanıcısı sık sık domain güvenliği ve “Domain güvenliği nasıl sağlanır?” anahtar kelimeleri ile arama yapmaktadır. Bu noktada alan adlarını korumak için güvenlik önlemleri almak ve yeni gelebilecek risklere karşı da hazırlıklı bulunmak faydalı olacaktır.

İsimtescil olarak, domain güvenliğini sağlama konusunda size yardımcı olacağını düşündüğümüz bazı bilgileri bu yazımızda derledik.

Domain, web adresinizin adı olarak tanımlansa da aslında markanızın online platformlarda doğru konumlanmasını ve çevrimiçi kimliğinin kuvvetlenmesi noktasında ciddi fayda sağlayan bir değerdir. Alan adınızı çevrimiçi kötüye kullanma, dolandırıcılık ya da hırsızlığa karşı korumanız ve gerekli önlemleri almanız güvenlik açısından önem taşır.

Bu noktada yapılması gereken ilk şey alan adınızı bireysel değil, tüzel kişilik olarak kaydettirmektir. Bilindiği gibi şirketler kişilerden bağımsız olarak ilerleyen varlıklardır. Şirketinizin varlığını ve değerini etkileyecek her konuyu kişilerin tekelinden ziyade sistemlerin işlevselliği doğrultusunda yönetmek uzun vadede şirketinize katkı sağlayacaktır. Bu gibi hamleler yaptığınızda olası sorun durumunda yasal süreçleri yönetmek durumunda kalmazsınız ve her şey profesyonelce çözülebilir.

Domain güvenliği sağlama konusunda en önemli konulardan biri de domain sağlayıcı firmanızı doğru seçmektir. Bunun için iyi araştırma yapmanızı ve domain alacağınız, barındıracağınız firmanın size sağlayacağı avantajları, güvenlik tedbirlerini titizlikle incelemenizi tavsiye ederiz. İsimtescil ekibi domain alma ve barındırma süreçlerinizde ihtiyaç duyacağınız tüm desteği sağlamak için hazır. Dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçerek, aklınıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz süreçler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Alan adını koruma sürecinde yaşanan en büyük aksaklıklardan biri de domain yenileme işleminin unutulması sebebiyle olur. Domain yıllık, beş yıllık gibi süre seçenekleriyle alınabilir. Alan adınızı aldığınız tarihi takip etmeniz ve zamanında yenileme yapmanız oldukça önemlidir. Bu noktada ihmalkar davranmanız sorun yaşamanıza ve alan adınızı kaybetmenize sebep olabilir. Hatta alan adınız farklı kişi ya da kurumlar tarafından satın alınabilir.

Bunun sonucunda çevrimiçi itibarınız, e-posta erişiminiz, müşteri kontaklarınız kaybolabilir. İsimtescil olarak, müşterilerimizin bu tarz sorunlar yaşamasını önlemek için alan adı ile alakalı sık sık gerekli hatırlatmaları yapıyor ve bilgi akışını sağlıyoruz. Ancak, domain sağlayıcı firmanızdan gelen mailleri ve mesajları kontrol etmek, iletişim bilgilerinizde güncelleme yaptığınız durumlarda domain sağlayıcı firmanızı bilgilendirmek de oldukça önemlidir. Aksi takdirde alan adınızın süresinin dolmak üzere olduğu hakkında sizi bilgilendiren mesajları ve e-postaları göremeyebilirsiniz.

En sık karşılaşılan sorunlardan biri de sizin alan adınıza benzeyen alan adlarının dolandırıcılar tarafından satın alınması ve potansiyel müşterilerinizin buralara çekilmeye çalışılmasıdır. Böyle durumlar, kötüye kullanım olarak değerlendirilir.

Kötü Kullanım Amaçlı Alan Adları Nelerdir?

Sahte Web Siteleri: Kullanıcılar üzerinden gelir elde etme üzerine tasarlanmış ve kullanıcıları planın bir parçası olarak yanıltmak amacını taşıyan web siteleridir. Günümüzde birçok internet kullanıcısı bu konularda bilinçlenmiş olsa da hala bu tuzağa düşen kullanıcılar da olmaktadır.

Kötü Amaçlı Yazılımların Kasıtlı Dağıtımı: Neredeyse tüm internet kullanıcılarının hayatının bir döneminde karşılaştığı sorunlardan birisi bilgisayar virüsleridir. Bilgisayar sistemine sızmak veya zarar vermek için tasarlanan yazılımlar ile bilgisayar kullanıcısının izni olmadan sisteme giren; bilgisayar virüsleri, solucanlar, tuş kaydedicileri kötü amaçlı yazılımlar arasında gösterilebilir.

Spam: E-posta, anlık mesajlaşma, web sitesi veya internet forumları ile aktarılan istenmeyen toplu mesajlar göndermek için elektronik mesajlaşma sistemlerinin kullanımıdır. Spam mesaj ya da mail almak internet kullanıcıları tarafından orahatsız edici olarak değerlendirilir. Günümüzde birçok kişi spam yoluyla gelen linklere tıklamasa da hala bu linkleri açan ve güvenlik sorunu yaşayan kullanıcılar vardır.

Bilgisayarlara ya da Ağlara İzinsiz Erişim: Başka bir tarafa ait bilgisayarlara, hesaplara veya ağlara yasadışı erişim veya erişim verilmeyen bir sistemin güvenlik önlemlerine girmeye çalışmak da sık karşılaşılan sorunlar arasındadır.

Güvenlik ile alakalı tüm bu sorunlar, şirket alan adı güvenliğinizi riske atabilir ve itibarınızı zedeleyebilir. Bu tarz durumlara karşı tedbir almak, en doğru ve en önemli çözümdür. Tedbir alarak kolaylıkla engelleyebileceğiniz bir dolandırıcılık sürecini meydana geldikten sonra engellemek size hem maddi hem manevi olarak zarar verebilir. Domain alma ve domain güvenliği sağlama süreçleri hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırakın