Domain transferi nasıl yapılır? Domain transferi neden yapılır? 2022 domain transferi firmaları hangileri? Domain transferi, alan adınızı şu an da bulunduğu firmadan başka bir firmaya taşıma işlemine denir.

Domain almak, şirketinizin ya da kişisel web sitenizin online varlığını sağlamak için yapmanız gereken ilk şeydir. Domain almadan, web ortamında varlık göstermek mümkün değildir. Bunun için de bir domain firmasına ihtiyaç duyulur. Bir domain firmasında kayıtlı olan alan adınızı, başka bir firmaya taşıma işlemine domain transferi denir. Domain transferi domain sağlayıcı firmadan diğer firmaya aktarım olabileceği gibi kişinin ya da firmanın üzerine kayıtlı alan adını farklı bir kişiye ya da firmaya transfer etmesi şeklinde de olabilir.

Neden Domain Transferi Yapılır?

Güvenilirlik Sağlama

Güvenilirlik, web ortamında çok önemli bir kriterdir. Şu an çalıştığınız ve alan adınızı barındıran firma, güvenliğinizi ihlal etmiş ve sizi zorda bırakmış olabilir. Güvenlik ihlalinin birçok farklı çeşidi olabilir. Örneğin çalıştığınız firmanın müşteri datalarını farklı firmalar ile paylaştığına dair basında yer alan bir haber hem firmanız hem de firmanızın müşterileri için can sıkıcı olabilir. Güvenlik ile ilgili sorunlar hem sizi hem de şirketinizi etkilerken tedirgin olmanıza da sebep olur. Mevcut firmanızın güvenlik ile ilgili açığı olduğundan eminseniz, daha sonraki süreçlerde çok daha büyük sorunlar yaşamamak için domain sağlayıcı firma değiştirmenizi öneririz.

Birçok Alan Adınızı Tek Firmadan Yönetme Kolaylığı

Zaman içerisinde alan adlarınız çoğalmış ve yönetimi zor bir hal almış olabilir. Hangi alan adınızın hangi firmaya kayıtlı olduğunu hatırlamaya çalışmak, hepsini yönetmek hem zamanınızı alabilir hem de bütçe anlamında sizi yorabilir. Böyle durumlarda tüm alan adlarınızı tek bir firmanın bünyesinde toplamak doğrusu olacaktır. Böylece alan adlarınızın ödemelerini kolaylıkla takip edebilir ve yenileme işlemlerinizi çok daha pratik bir şekilde halledebilirsiniz.

Fiyat Avantajı

Alan adı fiyatları, firmadan firmaya değişiklik gösterse de genellikle yakın bir aralıktadır. Tek bir domain için fiyat çok ciddi bir kriter olmayabilir ancak birden fazla alan adınız varsa küçük fiyat değişiklikleri dahi ciddi kar etmenizi sağlayabilir. Ancak sadece fiyat odaklı domain transferi yapmak yerine, firmanın güvenilirliği, size sunduğu avantajlar, müşteri temsilcileri ile görüşebilme, anında sorun çözme gibi diğer kriterleri de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Farklı Müşteri Adına Domain Transferi

Domain transferi sadece şirketler arasında olmaz. Şirket yetkililerinin değişmesi, şirketin satılması ya da alan adının satılması gibi sebeplerle bir müşteriden farklı bir müşteriye domain transferi yapılabilir.

Domaini başka birine satma ya da devretme durumlarında yapılan domain transfer işleminin süresi, domain uzantısına göre değişiklik göstermekle birlikte 12 saat ile 3 hafta arasındaki bir süreci kapsar.

Domain Transferi Süreci

Domain transferinin başlayabilmesi için, domain tescil edildikten sonra en az iki ay yani 60 gün geçmiş olmalıdır. Aynı zamanda domain bitiş tarihine daha 20 gün olmalıdır. 20 gün zorunlu bir zaman değildir. Ancak sıkıntı yaşamamanız için bu şekilde tavsiye edilmektedir. Bu verilen zaman dilimleri sizin durumunuza uygunsa transfer işlemlerine başlayabilirsiniz.

Öncelikle, mevcut firmadan aldığınız domain transfer kodu (epp code), yeni domain firmasına iletilmek üzere kaydedilmelidir.

Takiben, yeni domain firmasındaki hesabınıza giriş yapın ve domain transfer sayfasına gidin.

Transfer etmek istediğiniz alan adını domain sorgulama çubuğuna yazın ve sorgulatın.

Çıkan sonuçlarda domaininizin karşısında “transfer et” butonu çıkacaktır. (mevcut firmada domain transfer kilidi açık ise çıkar)

Eğer sizden Epp kodu, Transfer kodu isteniyorsa kodu girin, istenmiyorsa bu adımı daha sonra yapmanız gerekebilir, domain firmalarında bu adım değişebilmektedir.

Yeni firmadan transfer işlemini başlatıp ödemesini yaptıktan sonra domain iletişim bilgilerinde yer alan mail adresinize onay eposta gelecektir.

E-posta onay işleminden sonra domaininiz 12 saat ile 3 hafta içerisinde transfer edilecektir.

Domain transferi yapmayı düşünüyorsanız İsimtescil’i güvenle tercih edebilirsiniz. Domain Transferi, alan adı kayıtları indirimli fiyatlar ve kampanyalar için isimtescil.net sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın