En İyi Alan Adı (Domain) uzantısı nasıl seçilir? Web siteniz için doğru alan adını seçmek, başarınız için çok önemli bir adımdır. Eğer yanlış alan adını seçerseniz, markanıza ve arama sıralamanıza zarar verebilirsiniz. Peki doğru alan adı seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Merak ettiğiniz bu sorunuzun cevabını isimtescil.net olarak sizler için araştırdık.

Doğru alan adı seçerken çok dikkatli olmalısınız. Alan adınızı seçerken diğer markaların da adlarını kontrol etmelisiniz. Bu yüzden en baştan en iyi en doğru alan adını seçmeniz son derece önemlidir.

Gelin bu ipuçlarını tek tek daha detaylı inceleyelim.

1. Domain uzantısını iyi araştırın

Bir domain uzantısı seçerken sektörünüze bağlı da seçebilirsiniz. Son yıllarda çıkan farklı domain uzantıları sayesinde sektörünüzü belli edebilirsiniz.

Diyelim ki fotoğrafçılık işi ile ilgileniyor iseniz .photography uzantısını seçebilirsiniz.

Yeni çıkan jenerik domain uzantılarını artık büyük firmalarda tercih etmeye başladılar. Kendi web sitelerini tasarlatırken sektörlerine uygun domain uzantılarını satın alıyorlar. Yeni domain uzantılarını incelemek için tıklayınız.

2. Alan Adı Aramanızda Anahtar Kelimeleri Kullanın

Anahtar kelimeler bir etki alanında önemli bir rol oynar. Alan adınızda anahtar kelimeler kullanarak arama motorlarına web sitenizin ne hakkında olduğunu söylersiniz. Kaliteli içerik ve iyi bir kullanıcı deneyimi ile birlikte alan adınızdaki anahtar kelimeler Google’da daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olabilir.

Hedef anahtar kelimelerinizle daha önce alınmamış iyi bir alan bulmak çok zordur. Etki alanınızı öne çıkarmak için yaratıcı olmanız ve anahtar kelimelerinizi başka kelimelerle birleştirmeniz gerekecektir.

3. Alan Adınızı Kısa Tutun

Anahtar kelimeler önemli olsa da, alan uzunluğu konusunda aşırıya kaçmayın. Kısa ve akılda kalıcı bir alan adına sahip olmak daha iyidir. Alan adınızı 15 karakterin altında tutmanızı öneririz.

4. Alan Adınızın Telaffuzunu ve Yazımını Kolaylaştırın

Alan adınızı yazarken olduğu kadar konuşurken de kolayca paylaşabilmelisiniz. Alan adınızı şahsen paylaşmanızın ne zaman isteneceğini asla bilemezsiniz.

Profesyonel bir iş e-posta adresi oluşturmak için alan adınızı kullanmayı planlıyorsanız, herhangi bir dinleyici için kesinlikle anlaşılması ve hecelenmesi kolay olmalıdır.

5. Benzersiz ve Markalaşabilir Olun

Web siteniz için seçtiğiniz alan adınız benzersiz olmalıdır, böylece okuyucularınızın zihninde öne çıkabilir, akılda kalıcı olursunuz. Alanınızdaki diğer web sitelerini araştırmak ve hangi alan adlarını kullandıklarını öğrenmek mantıklı bir iş olacaktır.

6. Alan Adınıza rakam kullanmayın

Asla tire ile bir alan adı oluşturmayın. Tireler, ilişkilendirilmek istemediğiniz spam alan adlarının bir işareti olabilir.

Tirelenmiş alanlar da yazım hatalarına eğilimlidir. İstediğiniz alan zaten alınmış olduğundan kısa çizgili bir alan adı seçerseniz, kullanıcılarınız kısa çizgiyi yazmayı unuturlarsa büyük olasılıkla rakibinizin sitesine ulaşırlar.

7. Alan Adınızı Araştırın

Bir alan adı kaydetmeden önce, aynı adı kullanan kayıtlı bir işletme olup olmadığını öğrenmeye çalışın.

Hâlihazırda ticari markalı benzer veya tam bir ad olup olmadığını görmek için bir ticari marka araması yapabilirsiniz.

Çakışan alan adlarından kaçınmak için ticari markaları araştırın

Ayrıca bir Google araması yapabilir ve adın Twitter, Facebook, Instagram vb. gibi en iyi sosyal medya sitelerinde bulunup bulunmadığını kontrol edebilirsiniz.

Benzer veya eşleşen bir ad yalnızca kafa karışıklığına neden olmaz, aynı zamanda size çok pahalıya mal olabilecek ciddi yasal sonuçlar doğurabilir.

Kendi web sitenizi kurduktan ve çalıştırdıktan sonra, web sitenizin adını ve logosunu nasıl ticari marka haline getireceğiniz ve telif hakkı alacağınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

9. Akıllı Fikirler için Alan Adı Üreticilerini Kullanın

Şu anda 360 Milyondan fazla kayıtlı alan adı var. Bu, birçok insanın tüm iyi alanların zaten alındığını söylemesine yol açar.

Bireysel alan adını manuel olarak aramak çok zaman alabilir.

Alan adı oluşturucuların devreye girdiği yer burasıdır. Bu ücretsiz araçlar, yüzlerce akıllı alan adı fikri bulmak için tanımlı anahtar kelimelerinizi otomatik olarak arar.

10. Başkası Almadan Önce Çabuk Hareket Edin

Her gün dünyanın her yerinden binlerce yeni alan adı kaydedilmektedir. Beğendiğiniz bir alan adı bulduysanız, fazla beklemeyin.

Alan adları gayrimenkul gibidir. Binlerce insan, gelecekte daha iyi fiyatlar için kaydolabilecekleri iyi markalanabilir alan adlarını aktif olarak arıyor.

Hızlı hareket etmezseniz, birileri devam edebilir ve alan fikrinizi kaydedebilir.

Alan adları nispeten ucuz olduğu için okuyucularımıza her zaman hızlı hareket etmelerini tavsiye ederiz. Daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, süresinin dolmasına izin verebilirsiniz.

Yorum Bırakın