Sitenizi yeni bir domaine taşıma düşüncesi, size endişe verebilir. Bir yandan domain (https://www.isimtescil.net/domain/) değiştirmeyi düşünürken bir yandan da bu sürecin dezavantajlarından korkabilirsiniz. İsimtescil (https://www.isimtescil.net/) olarak domain değiştirme süreci hakkında size yardımcı olabilecek bazı bilgileri derledik.

Mevcut alan adınızla devam etmek, siteniz için en iyisidir ancak bazı durumlarda alan adını güncellemek zorunlu olabilir. Şu an kullandığınız domainden çok daha iyi ve kullanıcı dostu bir domaini alma fırsatı yakalamış olabilirsiniz. Bu durumda yeni alan adını değerlendirmek uzun vadede daha iyi sonuçlar getirecektir. Ya da kullandığınız domain ceza almış olabilir ve cezalı bir domainle yola devam etmek sıkıntı oluşturabilir. Her zaman yeni bir başlangıç daha avantajlıdır.

Markanızın hizmet alanını çeşitlendirmiş olabilirsiniz. Böyle durumlarda alan adınız, yaptığınız hizmeti tam olarak karşılamaz ve bu algıyı genişletmek için yeni bir alan adı (https://www.isimtescil.net/domain/) gerekebilir.

Domain değişikliği, SEO (https://blog.isimtescil.net/seo/) açısından dezavantaj oluştursa da taşıma esnasında bazı adımlara dikkat ederek bu süreci en iyi şekilde atlatabilirsiniz. Geçiş yaparken sitenizin bir süreliğine trafiği azalacaktır. Bu durumu yaşadığınızda, panik olmayın. Kayıplarınızı en aza indirgeyecek yöntemlere odaklanın.

Sitenizi taşımadan önce mutlaka yedekleyin. İşler bazen yolunda gitmeyebilir. Sitenize ait tüm bilgilerin kaybolması sizi en başa döndürür.

Artık kullanmasanız bile eski alan adınızı elinizde tutun. Bu, yönlendirme işlevlerinin devam etmesini sağlamak için gereklidir.

301 yönlendirmesi ile eski sitenizi yeni sitenize yönlendirin. Böylelikle hem arama motorları hem de ziyaretçileriniz sayfanızı rahatlıkla bulabilir. Bu da site trafiğinizde çok ciddi bir azalma olmamasına katkı sağlar. 301 yönlendirme kodu, arama motorlarına sayfanın kalıcı olarak taşındığını anlatmaya yarar. Bu da arama motorlarının sizi tanımasına yardımcı olur.

Google’a alan adı değişikliği yaptığınız mutlaka bildirin. Böylelikle Google, geçiş sürecinizde size destek olacaktır ve SEO sıralamanız açısından size avantaj sağlayacaktır.

Sıralama kaybetmeden hosting (https://www.isimtescil.net/hosting/paketleri.aspx) ve domain (https://www.isimtescil.net/domain/) değiştirme önemli bir konudur. Değişiklik yapmanızın şart olduğunu düşünüyorsanız, panik olmadan gerekli adımları uygulayın ve tüm işlemler boyunca çok dikkatli olun. Bir süre trafiğinizde azalma olsa da yeni siteniz kısa süre içinde istediğiniz trafiğe ulaşacaktır. Host ve domain hizmetlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi için isimtescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın