Dijital pazarlama denilince aklınıza, internet, sosyal medya ve mobil dünyanın parçalarından oluştuğunu düşünebilirsiniz. SEO, sosyal medya, pazarlama otomasyonu, PPC ve diğerleri. Yeni teknolojiler, teknikler ve sürekli değişen Google ve Facebook algoritmaları, bizimkiler de dahil olmak üzere birçok dijital pazarlama ekibini düşünerek dijital ortamlarla insanların çoğuna ulaşabilirsiniz. İşimizin bir parçası, yaklaşmakta olan trendlerden haberdar olmak ve böylece müşterilerimizin dijital pazarlama kampanyalarının etkin kalmasını sağlamaktır.

Yeni bir on yıla girerken ve teknoloji hızla değişmeye devam ederken, 2020’de daha fazlasını görmekten heyecan duyduğumuz dijital pazarlama trendlerini gelin birlikte inceleyelim.

2020 İçin Dijital Pazarlama Trendleri

1. Sesli Arama

ABD’deki yetişkinlerin % 25’inden fazlasının bir Amazon Yankı veya Google Ana Sayfası gibi akıllı bir konuşmacısı var. Ayrıca, dünya genelinde akıllı telefon kullanıcılarının % 31’i en az haftada bir kez, Siri gibi sesle etkinleştirilmiş arama kullanıyor. 2020’de tüm aramaların % 50’sinin sesli arama olacağı tahmin edilmektedir. Bu, sesli aramayı 2020’nin en büyük çevrimiçi pazarlama trendlerinden biri yapar.

Bu, dijital pazarlamacıların artık sesli aramayı görmezden gelemeyeceği yıl. Sitenizi sesli arama için optimize etmek için yapabileceğiniz birçok şey var, ancak en önemli değişiklik “hosting paketleri” gibi daha kısa bir anahtar kelime yerine “hosting paketleri hangileri” gibi uzun kuyruk anahtar kelimeler kullanmaktan ibarettir.

2. Kabul Edilebilir Mesajlar

Artık sosyal medyanın çevrimiçi pazarlamanın çok büyük bir parçası olduğunu biliyorsunuz. Farkına varamayacağınız şey, sosyal medyada kaç kişinin alışveriş yaptığı. Instagram kullanıcılarının % 60’ı, Instagram’da ve 4.000’in üzerinde Pinterest kullanıcısının anketinde yeni ürünler keşfettiklerini söylüyor; % 70’i Pinterest’in yeni ürünler bulmalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Bu platformlar insanların onları alışveriş yapmak için kullandıklarını ve tüccarların sosyal medya aracılığıyla satışlarını kolaylaştırdıklarını not etmiştir. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Instagram, Pinterest ve Facebook’un e-ticaret mağazalarının ürünleri doğrudan yazılarınıza doğrudan etiketlemenizi ve alışverişini kolaylaştıran yerel bir entegrasyon kullanarak çekici gönderiler oluşturma yöntemleri var. Çevrimiçi perakendeciler için, trafiği ürün sayfalarına yönlendirmenin harika bir yoludur.

Sosyal ticareti kullanarak yeni müşterilere ulaşıyor, satın alma engellerini azaltıyor ve satış hunisini önemli ölçüde kısaltıyorsunuz. Son birkaç yıldır yükselişe geçerken, 2020’de onların norm olmalarını bekliyoruz.

AR ve VR gibi 3. Sürükleyici Teknoloji

Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR), son birkaç yılda popülerliklerini artırdı ve hızla en üst pazarlama trendlerinden biri haline geldi. VR, ikisinin uzun süredir daha popüler olmasına rağmen, AR’nin 2020’de VR’yi 20 yıl dışına çıkaracağı ve 2021’de VR’nin yetişemeyeceği tahmin ediliyor.

AR zaten IKEA gibi büyük şirketler tarafından kullanılıyor. Müşterileri, uygulamalarını ve AR’lerini kullanarak, bir mobilya parçasının, satın almadan önce kendi alanlarında nasıl görüneceğini görebilirsiniz.

4. Etkileşimli İçerik

Alıcıların % 91’i çevrimiçi ortamda daha etkileşimli içerik arıyor ve 2020’de içerik pazarlaması, insanlara istediklerini vermek için odağını değiştirecek. İlgi çekici gönderiler, AR / VR, 360 derece video, kısa sınavlar ve anketler etkileşimli içerikten sadece birkaçıdır.

İnteraktif İçerik Buzzfeed Quizleri

Etkileşimli içerik, birkaç nedenden ötürü 2020’nin en iyi pazarlama trendlerinden biri olacaktır:

Bu tür içerik yeni ve orijinaldir, gürültüyü azaltmasına yardımcı olur

Ziyaretçilerin sayfada kalmaları için bir neden sunar

*** Paylaşılabilirlik marka bilinirliğinizi artırır

5. Google Reklamlarında Akıllı Teklif Verme

Otomasyon dijital pazarlama dünyasında yeni bir şey değil, ancak Google Marketing Live’da yapılan son Google Reklam güncellemeleri sayesinde, otomasyon ve akıllı teklif vermenin birçok PPC hesap yöneticisi için norm haline gelmesini bekliyoruz.

Google Reklamları, tekliflerinizi optimize etmek için makine öğrenmeye dayanır, böylece her dönüşümden en yüksek değeri elde edersiniz. Google Marketing Live’da açıklanan iyileştirmeler, kampanya düzeyindeki dönüşüm işlemlerini seçme yeteneği, birkaç kampanyadaki tekliflerinizi, istenen dönüşüm eylemleri kümesiyle birlikte teklif etme ve teklifleri belirleme özelliğiyle tekliflerinizi her zamankinden daha iyi hale getirdi satış başladığında veya durduğunda otomatik olarak değişir. Bu geliştirmeler, dönüşümlerinizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

6. Kişiselleştirme

Kişiselleştirilmiş pazarlama, 2020’de olduğu yerdir. Tüketiciler, kendileriyle bir ilgisi olmayan genel reklamları görmekten bıktı. Reklamlar açıkken (hala kablolarımız varsa) kanalı değiştirir ve reklamları önlemek için müzik akışı hizmetlerine ekstra ödeme yaparız. Geleneksel reklamlar ve genel reklamlar giderek daha etkisizdir.

Ankete katılan 1.000 kişiden % 90’ı kişiselleştirmeyi çekici bulduklarını ve % 80’inin kişiselleştirilmiş deneyimler sunan bir şirketle iş yapma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Müşteriler kişiselleştirme beklemeye başlıyor ve dijital pazarlamacıların sunması için birçok yol var.

Bölümlenmiş e-posta listeleri, çevrimiçi pazarlama çabalarınızı kişiselleştirmenin en popüler yollarından biridir. Aslında, kişiselleştirilmiş e-posta patlamaları, tüm listenize gönderilen genel e-postalardan 3 kat daha iyi performans gösteriyor! MailChimp ve Constant Contact gibi birçok e-posta pazarlama aracı ve HubSpot ve Pardot gibi pazarlama otomasyon araçları liste bölümlemesini basit ve kolay hale getirir.

7. Sosyal Mesajlaşma Uygulamaları

Facebook Messenger, WeChat ve WhatsApp gibi sosyal medya uygulamaları artık yalnızca arkadaşlarla mesajlaşmak için değil. Bu uygulamalar, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmasının popüler yolları haline geliyor. Aslında, Facebook Messenger, her ay bireyler ve işletmeler arasında paylaşılan 10 milyardan fazla mesaj görüyor.

Mesajlaşma uygulamaları işletmeler için popülerdir. Çünkü müşteriler şirketlerle doğrudan iletişime geçmeyi uygun bulmaktadır. Ayrıca, zaten insanların sevdiğini bildiğimiz son derece kişiselleştirilmiş pazarlamaya izin verir.

İşletmelerin mesajlaşma uygulamalarını kullanmasının birkaç yolu:

  • Temas kurmak ve ilişkiler kurmak
  • Müşterileri işleri / ürünleri hakkında eğitmek
  • Satışları artırmak
  • İnsanları etkinliklere davet etme
  • Potansiyel müşterileri geri kazanmak
  • Müşteri desteği sağlama

İşletmenizin 2020’de sosyal mesajlaşma uygulamalarını nasıl kullanabileceğini düşünün!

Yorum Bırakın