Günümüzde artık her şey oldukça hızlı ilerliyor ve yavaşlığa kimsenin tahammülü yok. Yapılan bir araştırmaya göre bir web sayfası dört saniye içinde yüklenmediğinde, kullanıcıların yaklaşık % 60’ı siteyi terk ediyor. Bu oran; internet sayfalarınızın hız optimizasyonunu sağlamak için yeterli bir oran. Ayrıca, araştırma bir ziyaretçinin sayfanın yüklenmesini beklemesi durumunda da yavaş yüklenen sayfadan alışveriş yapmaktan kaçındığı yönünde.

Google arama algoritması aynı zamanda düşük performans gösterenlere karşı da hoşgörüsüz. Sayfa yükleme hızı resmi sıralama faktörlerinden biri olduğundan, web sitesi ne kadar yavaşsa, SERP pozisyonları ve trafik de o kadar düşük olur. Çalışma bulguları çarpıcı bir fark göstermektedir: Google’daki bir numaralı sonuç tüm tıklamaların% 31,7’sini alırken, 2 ve 3 numaralı konumlar buna karşılık% 24,71 ve% 18,66’ya tekabül eder; 7 ila 10 arasındaki konumlar için sonuçlar hemen hemen aynıdır. Dolayısıyla, web sitenizin performansının ikinci arama sonuçları sayfasında görünmesinin ne kadar zararlı olduğunu hayal edebilirsiniz. 

Şu anda, muhtemelen web sitenizin hızının yeterli olup olmadığını merak etmeye başlıyorsunuz. Ortalama sayfanızın ne kadar hızlı yüklendiğini henüz bilmiyorsanız, Google tarafından sunulan Pingdom veya PageSpeed ​​Insights gibi çevrimiçi bir araçla sitenizin hız kontrolünü yapabilirsiniz.

Sitenizin hızını arttırmak için resim boyutlarını optimize etmek gibi basit işlemlerden çok daha fazlasına ihtiyacınız var. Çünkü bunu zaten tüm işletmeler yapıyor. Bunun yerine, 2020’de sayfa yükleme hızınızı artıracak bazı yöntemler derledik.

Eklentileri Kısın

Bir web sitesinin sahip olabileceği eklentilerin sayısında bir sınır olmasa da, web site eklentilerinizin doğru yapılandırılmış ve güvenli olmaları gerekiyor. Aksi halde eklentiler sitenin yüklenme hızını düşürebilir ve uzun vadede ciddi teknik sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, gereksiz uzantıların ağırlıklarını düşürmek, web sitenizin performansını yükseltmenize yardımcı olabilir.

Bir İçerik Teslim Ağı Kullanın

Yavaş sayfa yüklemesindeki diğer bir suçlu da, web sitesi sunucusu (https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx) ile web sitesi ziyaretçisi arasındaki fiziksel mesafedir. Bu, yerel odaklı web sitesi sahipleri için büyük bir zorluk teşkil etmeyebilir, ancak küresel pazar hakkında bir açıklama yapma hedefinde bulunduğunuzda, iyi ve güvenilir bir içerik teslim ağı tercih etmelisiniz.

Hızlandırılmış Mobil Sayfaları (AMP) Uygulayın

AMP açık kaynaklı çerçevesi, hafif ve yüksek performanslı mobil web deneyimleri sunmayı amaçlayan Google ve Twitter’ın beynidir. Özetle, hızlandırılmış bir mobil sayfa, soyulmuş HTML ve benzersiz biçimlendirme içeren mevcut bir web sayfasının bir kopyasıdır. Kod basitleştikçe AMP içeriği anında yüklenir ve mobil ziyaretçiler için sorunsuz kullanıcı deneyimi (UX) sağlar. 

Yönlendirmeleri En Aza İndirin

Yönlendirmeler iyi bir sebepten dolayı var: var olmayan bir sayfadan ziyaretçileri otomatik olarak daha alakalı sayfaya veya yere gönderiyorlar. Ne yazık ki, bunun bir dezavantajı da var. Yönlendirmelerin yüklemeleri uzun sürebilir ve yalnızca bir saniyelik fazladan bir bekleme süresi bile ziyaretçinin sabrını zayıflatabilir. Bu da boş bir sayfayı kapatıp tekrar geri dönmemelerine neden olabilir.

Başlangıç ​​olarak, web sitenizdeki tüm yönlendirmeleri bir SEO (https://blog.isimtescil.net/seo/) aracıyla tespit edin ve her yönlendirmenin bir amaca hizmet ettiğinden emin olun. Yönlendirme zincirleri özellikle web sitesi hızına zararlıdır, bu yüzden onları temizlemek şarttır.

İsimtescil olarak, 2020’de web sitenizde hızın sizinle olmasını dileriz ve sayfa hızını arttırmanız için önerdiğimiz yöntemlerin hepsini aynı anda kullanmamanızı tavsiye ederiz. Bunun yerinde, web sitenizin hızını analiz edin ve ortaya çıkan sorunları inceleyin. Ardından, bu sorunları en uygun çözümlerle eşleştirin ve bu çözümleri yardımsız bir şekilde uygulayıp uygulayamayacağınızı veya uzman yardımı gerektirip gerektirmediğini değerlendirin.

Web siteniz ile ilgili ihtiyaç duyduğunuz tüm çözümler için isimtescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın