Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve değişiyor. Artık yapay zeka ve makine gibi teknolojik gelişmelerden bahsediyoruz ve birçok iş alanında yeni teknolojiler uygulanıyor.

Dijitalleşmenin hayatın her alanına yansımasıyla birlikte neredeyse her şey internete taşındı. Sağlık hizmetlerinden alışverişe, eğitimden yeme-içme sektörüne kadar her alan dijitalleşme sürecine dahil.

 
Bugün, tüm işletmeler hızlı dijital dönüşümden (https://blog.isimtescil.net/teknoloji/)  geçiyor ve bu dönüşüme ayak uyduramayanlar da rekabetçi piyasa koşulları içinde uzun vadede ayakta duramıyor. Dijitalleşme artık iş dünyasında hayatta kalmanın ve müşterinin taleplerini karşılamanın anahtarı haline geldi. İstatistikler, şirketlerin %34’ünün dijital dönüşümden geçtiği gösteriyor. Öte yandan, küresel CEO’ların üçte ikisi bu yıl sonuna kadar dijital bir stratejiye odaklanmayı hedefliyor.
 
Basit görünmesine rağmen, dijital dönüşüm (https://blog.isimtescil.net/teknoloji/) yalnızca dijital teknolojinin bir kuruluştaki entegrasyonu değildir. Şirketlerin, özellikle bugünkü gibi hızlı bir dünyada, müşterilerinin taleplerine hızla cevap vermelerinin bir yoludur. Aslında müşteriler için dijital dönüşüm, çeşitli sorunların çözümü demektir.  Amazon gibi şirketler, müşterilerin dijitaldeki ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunuyor. Bu sisteme alışan kullanıcılar da haklı olarak, firmalardan dijital dönüşümü destekleyen stratejiler bekliyor. 
 
Günümüzde müşteriler, neredeyse tüm ihtiyaçları için internetten faydalanıyor. Aynı gün veya bir gecede ücretsiz teslimatlar, hafta sonları bile birkaç dakika içinde yanıt veren müşteri hizmetleri ve geçmişe dayalı ürünler öneren web siteleri. İstatistikler, müşterilerin % 75’inin adlarını bilen ve satın alma geçmişine dayalı ürünleri öneren bir şirketten satın alma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Benzer şekilde, müşterilerin yarısından fazlası, hafta sonları bile bir saat içinde müşteri hizmetlerinden yanıt bekliyor.  Bu nedenle, kuruluşlar işleri için dijital çözümler sunmak ve müşterilerinin ihtiyaçlarını dijital dünyada daha hızlı cevaplayabilecek hale gelmek zorundadır. 
 
Dijital dönüşüm, günümüz dünyasındaki işletmeler için nihai çözüm olarak görülse de güvenlik açıkları (https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx) kapatılmadığında ciddi bir tehdit de oluşturabiliyor. Kuruluşlar,  dijital dönüşüme odaklanıp siber saldırılara karşı önlem alma (https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx) kısmını çoğu zaman atladıkları için ciddi tehditlerle karşı karşıya gelebiliyor. İş verileri ve müşteri bilgileri dijitalleşirken, siber tehditler daha önce hiç olmadığı kadar arttı. Bunlardan kaynaklanan güvenlik zorlukları, teknoloji liderlerini 7/24 uyanık tutuyor.

Son piyasa araştırması, temel bilgi güvenliği görevlilerinin% 85’inin dijital dönüşümle ilgili güvenlik konularının kurumları üzerinde önemli bir etkiye neden olarak gördüklerini göstermektedir. Sonuçta, varlıkları dijital olarak saklanır ve siber suçlular tarafından sürekli gözlenirler. Bir işletmenin küçük veya büyük olması önemli değildir, siber suçlular sürekli veri ve diğer işletme varlıkları için araştırma yapmaktadır.

Teknolojide Güvenlik Unutuluyor

Çoğu kuruluş, kendi sistemlerinin siber saldırıya uğrayacağını düşünmez oysa bilgisayar korsanları şirketlerin ağlarında çok kolay açıklar bulabilirler. Bugün polimorfik saldırılar, geleneksel güvenlik çözümleriyle (https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx)  tespit edilmekten kaçınmak için değişebilir ve uyum sağlayabilir. 

Otomasyon Eksikliği

Otomasyonun benimsenmesi işletmeler için çok yavaş ilerleyen bir süreçtir. Birçok işletme güvenlik açıkları için çok fazla alan bırakır ve manuel test yöntemlerine güvenir. 

İstatistikler, kuruluşların% 65’inin güvenlik politikalarını yönetmek için hala herhangi bir otomasyon kullanmadığını gösteriyor. Bu noktada manuel hatanın her seviyede mümkün olabileceğini anlamak zorunludur.

İşletmelerin, varlığını sürdürebilmek ve rakipleri arasından sıyrılabilmek için dijital dönüşüme ayak uydurması şarttır. Ancak işletmeler dijital dünya içinde güvenlik tedbirleri almayı ihmal etmemeli ve siber saldırılara karşı hazırlıklı olmalıdır.

Sitenizin güvenlik, hız ve maliyet avantajları için İsimtescil sunucu hizmetimizi (https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx) inceleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın