2020, birçok yönden küresel olarak değişiklerin olduğu bir yıl oldu. Değişen ekonomi, yükselen internet kullanımı, rakipler arasında fark edilmek ve müşterileri çekmek için e-ticaret trendlerine ayak uydurmak, değişimi yakalamak gereklilik haline geldi.

İsimtescil olarak, 2021 yılı için yapılan e-ticaret tahminlerini sizler için derledik.

E-ticaret Tahmin 1: Dijital Dönüşüm

2020’ye dönüp baktığımızda, işletmelerin gelecekte ayakta kalabilmesi ve rekabetçi olabilmeleri için dijital dönüşüm olması şart. Dijital çağa ayak uyduran firmalar, henüz dijitalleşme sürecini tamamlayamamış firmalara oranla çok daha iyi gelir elde edebiliyor.

Hem B2B hem de B2C alıcı davranışı, işgücü piyasasına girmeye başlayan yeni nesiller nedeniyle doğal olarak dijital deneyime doğru ilerliyor. Bununla birlikte yeni beklentiler, ihtiyaçlar ve davranışlar da ortaya çıkıyor ancak Covid-19 bu değişimi aylar içinde şimşek hızında yaptı. Dijital gelişim ve dönüşüm tüm firmalar için kaçınılmaz olsa da salgın süreci ile dijital dönüşümün hızlandığını ve bu hızı yakalayamayan firmaların gelir elde etmede de yetersiz kaldıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Henüz çevrimiçi platformlarda yer almıyorsanız, birçok gelişmeyi kaçırıyorsunuz ve her geçen gün potansiyel müşterileriniz rakiplerinize gidiyor demektir.

2021’de şirketlerin işlerini tamamen dijital hale getirdiklerini görmeye devam edeceğiz ve şüphesiz ki 2021 dijital olarak firmalar için karlı bir yıl olacak.

E-ticaret Tahmin 2: Kişiselleştirilmiş E-ticaret 

İnsanlar giderek daha fazla çevrimiçi alışveriş yapma eğiliminde olsalar da alışveriş deneyimine ilişkin beklentiler artıyor. Bir web sitesi oluşturmak ve ürünlerinizi çevrimiçi satmak artık yeterli değil. Rekabet giderek artıyor ve çevrimiçi alışveriş davranışları her zamankinden daha hızlı değişiyor.

Müşteriler, alışveriş deneyimleri kişiselleştirildiğinde daha çok alışveriş yapma eğiliminde oluyor.  Kişiselleştirilmiş bir deneyim ve müşterilerinize alakalı teklifler sunmak için müşterileriniz hakkında mümkün olduğunca çok bilgi toplamak önemlidir.  Örneğin; oyunlaştırma, müşterilerinizin kendileri hakkında daha fazla bilgi sağlamasını gerektiren yarışmalar yürütebileceğiniz bir stratejidir. Ya da müşterilerinize kısa bir anketi doldurması karşılığında indirim sunabilirsiniz.

E-ticaret Tahmin 3: Sosyal E-ticaret

Günümüz tüketicilerinin ticaret deneyimi için çok yüksek beklentileri var. Sosyal medyada entegre bir deneyim istiyorlar ve öğenizi satın almak için yalnızca bir site kullanmak zorunda kalmamak istiyorlar. Günümüzde sosyal medya platformları, e-ticaret deneyimini arttırmak için birçok yenilik getiriyor. Facebook ve Instagram mağaza özelliği sayesinde uygulamaların içinde ürün mağazalarını ziyaret edebiliyorsunuz. Yakın bir zamanda WhastApp da mağaza özelliği sunacağını açıkladı.

İşletmenizi mutlaka sosyal ağlar ile entegre etmenizi ve sosyal platformlar üzerinden de satış yapmanızı tavsiye ederiz çünkü 2021’de kullanıcılar sosyal e-ticarete yönelebilir. Bu noktada yeniliklerin uygulayıcısı olmak markanıza değer katacak ve satışlarınızı arttıracaktır.

E-ticaret Tahmin 4: Sesli Ticaret

Bugün, sohbet robotları, özellikle B2B pazarında etkili bir konuşma pazarlaması için merkezi ve kaçınılmaz bir araç haline geldi. 

Web sitenizi sesli arama için optimize edin ve müşterilerinizin kullandığı doğal dili, yapay zeka teknolojisi ile mümkün olduğunca birleştirin. Sesli arama yapıldığında, çevrimiçi aramaya kıyasla daha fazla soru sorulur. Bu nedenle, web sitenize Sıkça Sorulan Sorular sayfası da ekleyebilir ve müşterilerinizin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak cevaplarla birlikte tüm olası soruları listeleyebilirsiniz.

Sesli arama da son dönemde oldukça hızlı yükselen bir teknolojidir. Sesli arama hakkında detaylı bilgi için, Sesli Arama Nedir?  yazımızı okuyabilirsiniz.

Dijital dönüşümünüzü henüz başlatmadıysanız, bir an önce harekete geçmenizi tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın