2022 Instagram trendleri neler? Sosyal medya platformlaru arasında en çok tercih edilen Instagram, 2022 trendlerini açıkladı. Kullanıcıları için popüler olmanın kısa yollarını açıklayan Instagram, Z kuşağı tarafından tanımlanan ve önümüzdeki yılın kültürünü şekillendirecek olan yeni nesil trendlerin ele alındığı 2022 Instagram Trendleri Raporu’nun ilk sayısını çıkardı. Instagram, bu trend belirleyicilerinin, kültürün şekillenmesinde, yeni alanların keşfedilmesinde ve mevcut olanın beklenmeyen yönlere taşınmasında öncülük edecek. İşte 2022 Instagram trendleri… Hadi gelin birlikte inceleyelim…

Açıklanan bu rapora göre, Instagram içerinde kültürün bir parçası olmak isteyen işletmeler veya kişisel hesaplar için faydalı bir kaynak olduğunu belirtiyor. Strateji oluşturmak ve önümüzdeki aylarda hedef kitlenize hitap eden içerikler oluşturmak istiyorsanız aşağıda yazan maddeleri uygulamanızı öneririz..

2022 Instagram trendleri;

Size ait ürünlerinizin hikayesini anlatın

Gençler, bir elbisenin nasıl üretildiğini gösteren Reels videoları, potansiyel müşterilerden alınan soruların gerçek zamanlı olarak cevaplandığı canlı soru – cevap oturumları ve Hikayelerde az bilinen gerçekleri ortaya çıkaran testlerle ürünlerin hikayesini öğrenmeyi ister. Ürünlerinizi Instagram’da her formatta etiketleme olanağıyla her türlü içeriği, markanızın ürünlerini sergileme fırsatı olarak kullanabilirsiniz.

Reels videolarında ve Hikayelerde alışveriş yapılabilen ürünlerin etiketlenmesi

Instagram üzerinden eğer ürün tanıtımı yapacak iseniz unutmanız gereken ilk adım etiketleme yapmalısınız. Ürünlerinizin keşfedilmesini ve anında satın alınmasını kolaylaştırmak istiyorsanız  etiketlemeyi unutmayın.

Müzik ekleyin

Kısa videolar, müzik keşfini yeniden tanımlıyor. Eklediğiniz müzikler sayesinde hem ürününüzü tanınır hale getirebilir hem de keşfette daha rahat yer almanızı sağlar. Özellikle de popüler müzikler seçerek bunu yapabilirsiniz.

Bir işletme için veya kişisel hesabınız için bu ses ve müziğin, Reels gibi kısa videolarda trend başlatmanın anahtarı olduğu anlamına geliyor. Markanızın ses stratejinizi nasıl değerlendirebilir ve müziğin varsayılan olarak sesin açık olduğu bir ortamda oynadığı rolü nasıl yeniden hesaba katabilirsiniz?

İçerik üreticileri de artık en beğenilen ünlüler arasında sayılıyor.

13-24 yaş aralığındaki 4 kişiden 1’i, sadık ve etkileşimi yüksek hedef kitlelere sahip mikro etki sahiplerinin, yeni trendlerin oluşmasında kritik önem taşıdığı konusunda hemfikir.

Ancak insanların ortak ilgi alanlarından etkilendiğini ve bunun her zaman popülerlikle ilgili olmadığını unutmayın. Kültürü ileri taşıyan yeni nesil etki sahipleriyle, içerik üreticisi ortaklığınızın kapsamını, etkileşimi yüksek hedef kitlelere sahip mikro etki sahiplerini kapsayacak şekilde genişletebilirsiniz.

Bunun bir sonraki adımı ‘Spor’

Evde egzersiz yapmanın 2022’de de popüler kalması bekleniyor ancak sıhhat konusu egzersiz kapsamının dışına çıkıyor. Anket katılımcıları, ruhsal sağlık ve sıhhat yolculuklarına devam etmenin ve çizim, kolaj, boyama ve müzik yazarlığı gibi yaratıcı ilgi alanlarına ek olarak evlerini iyileştirmenin yollarını aradığı ortaya çıktı.

İşte sizde bu adımları yaparak Instagram da popüler olmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Instgram’ın yaptığı araştırma sonuçlarını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Bırakın