2022 yılının WhatsApp özellikleri neler? Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma platformu WhatsApp 2022 yılı için hazırladığı özellikleri tanıttı. Peki herkesin merakla beklediği bu özellikler neler? İşte yeni özellikler…

Kendini geliştirmeye devam eden WhatsApp, kullanıcıları için çözümler sunuyor. 91mobiles haberine göre, dünya çapında 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ın yeni özelliklerinden birkaçını derledi.

Instagram’ın Reels özelliğini getirecek

Kısa video formatları oldukça popüler olması ile beraber Instagram’da bu özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Instagram, Reels özelliğine yeni güncellemeler eklerken, bu formatın Meta’nın bir diğer platformunda da piyasaya sürüleceği iddia edildi.

WhatsApp son güncellemeler

Şirket, Mart ayında Reels özelliğini Facebook uygulamasına entegre etti. Ancak şirketin planlarında WhatsApp Reels de yer alıyor. Bu iddiayı aylar önce WABetaInfo ortaya attı. İddiaya göre, Instagram Reels videolarının doğrudan WhatsApp’ta açılması sağlanacak. Yani kullanıcılar Instagram’a girmek zorunda kalmayacak.

WhatsApp’ta oturumu kapat özelliği

Yine bir başka sızıntının kaynağı WABetaInfo. Bu iddiaya göre, WhatsApp’ın bir oturumu kapat özelliği üzerinde çalıştığı görüldü. Tıpkı Facebook ve Instagram’daki gibi oturumu kapatma seçeneği olacak.

Yeni WhatsApp özellikleri neler?

Söz konusu özellik, bir cihazda oturumu kapatıp başka bir cihazda oturumunuzu açık tutabileceğiniz için çoklu cihaz güncellemesiyle uyumlu olacak. WABetaInfo bunu WhatsApp’ın beta sürümünde testte gördüğünü yazdı.

WhatsApp, herkes için silmeyi süresiz yapacak

WhatsApp, ‘herkes için silme’ özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Son sızıntılar, bu özelliğin süresinin sınırsız olacağı yönünde. Şu anda bir mesajı karşı taraftan da silebilmek için süre sınırı 68 dakika 16 saniye. Bu süre geçtikten sonra ne yazık ki mesajı sadece kendiniz için silme şansınız var.

WhatsApp mesaj silme süresi

Son haberlere göre bu süre sınırı gelecekte değişebilir. 91mobiles’e göre, platformun geliştiricileri bu özelliği sınırsız hale getirmek için çalışıyor. Çeşitli iddialar sürenin sınırsız olacağı yönünde. Ancak süre sınırsız olmak yerine uzatılabilir de.

Geçtiğimiz günlerde bu konuda bir gelişme gerçekleşti. 24 Kasım 2021 tarihinde platform, 2.2147.4 numaralı Beta sürümünü yayımladı. WABetaInfo, güncellemeden bir ayrıntıyı ekran görüntüsüyle kaydetti. Buna göre, mesaj silme süresinin 7 gün ve 8 dakikaya çıktığı görüldü.

Son görülmeyi belirli kişilerden gizleme özelliği

Şu anda WhatsApp’ta son görülmenizi gizleyebilirsiniz. Ancak ilerleyen zamanlarda çıkacak bir güncelleme ile bunu belirli kişilerden gizleme imkanınız olacak.

Son görülme özelliği

WhatsApp, tıpkı durumlarda olduğu gibi belirli kişileri kara listeye alabileceğiniz bir “… kişilerim hariç” özelliği getirecek. Bu özelliği son görülme için yapacağı söyleniyor. Ayrıca profil fotoğrafı ve hakkında kısmı için de getireceği iddiaları var.

Kaynak:shiftdelete

Yorum Bırakın