Mobilde geçirilen süre özellikle pandemi sebebiyle her geçen gün daha da artıyor ve bu da reklam verenler için bir fırsat sunsa da reklam gelirleri ve kullanıcı deneyimi arasında doğru bir denge kurmak gerekiyor. Akis takdirde reklamlara ciddi bütçeler ayrılırken kullanıcı tarafından beklenilen reaksiyon alınamayabilir.

İsimtescil olarak bu yazımızda; kullanıcıların çevrimiçi deneyiminden ödün vermeden, reklam verenlerin sınırlı bütçeleriyle kitle ilişkileri kurmalarına ve gelir elde etmelerine yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı bilgileri derledik.

Masaüstü Yerel Reklam Biçimi Sorununu Çözme 

İnovasyon eksikliği nedeniyle, yayıncılar masaüstü için tasarlanmış eski reklam biçimlerine güvenmek zorunda kalıyor. Bu geleneksel reklam birimleri, mobil ara yüzü engellediği, içerik tüketiminden uzaklaştığı ve kullanıcı gezinmesini kesintiye uğrattığı için uygulama içi kullanıcı deneyimine ciddi şekilde zarar verebiliyor.

Bu masaüstü yerel reklam biçimleri, yüksek görüntülenebilir video tamamlama oranları gibi temel hedeflere ulaşamayan reklam verenler için de kötü sonuçlar doğuruyor. Geleneksel biçimlere bağlı kalan yayıncılar, düşük bin binlik maliyeti (BGBM) ve düşük reklam performansını telafi etmekte zorlanıyor. Reklam sıklığını yükseltmeyi seçen kullanıcılar ise sürekli olarak aynı reklamı aynı formatta görüntülemekle karşı karşıya kalıyor. Bu da dijital yorgunluğu arttırıyor. Hem marka aynı reklamı aynı kullanıcıya defalarca göstermiş hem de kullanıcı bu reklamı görmekten çok sıkılmış oluyor. Sonuç itibariyle marka bütçesini iyi kullanamamış olurken, reklamı gören kişi de markadan sıkılıyor.

Kısır Reklam Döngüsünü Kırın 

Yayıncılar, kullanıcıların tercih ettiği reklam biçimlerini sunarak bu kısır mobil reklam döngüsünü kırabilir. Araştırmalar, tüketicilerin artık diğer içerik türlerine göre video reklamlarını görmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Bu tercihin farkına varan reklam verenler de tüketicilerin ilgisini çekmek için dijital bütçelerinin büyük çoğunluğunu video reklamlarına yatırıyor. 

Ancak, yayıncıların reklam gelirini artırmak için görüntüledikleri video biçimlerini göz önünde bulundururken dikkatli davranmaları gerekiyor. Yayıncılar, pasif reklamlar sunmak yerine tüketicileri cezbetmek için etkileşim alabilecekleri ve hedef kitlelerine uygun reklam biçimlerini tercih etmelidirler.

Mobil cihazlarda, küçük resim reklam biçimleri olarak da adlandırılan resim içinde resim reklam biçimleri, kullanıcıların cihazlarında reklam içeriğini görüntülerken uygulamada gezinmeye devam etmek için tam ekran videoları simge durumuna küçültmelerine de olanak sağlıyor. Bu, uygulamalarda içerik görüntülemek için hızla tercih edilen bir yöntem haline geliyor. 

Küçük resim reklam birimleri, reklamın müdahaleci öğesini sınırlayarak kullanıcı tarafından taşınabilir, sürüklenebilir ve atlanabilir özelliktedir. Küçük resim reklam biçimleri geçici olduğundan ve kesin bir yerde göründüğünden, yayıncılar küçük resim reklamları sayesinde kullanıcılar için zarif ve etkili reklam deneyimleri oluşturabilir. 

Dikkate Alınmış Bir Reklam Stratejisi Oluşturun 

Kullanıcılar için kaliteli bir çevrimiçi deneyim oluşturmak için araya giren reklamları sınırlamak, akıllıca bir reklam biçimi karışımı seçerek mümkündür. Örneğin, yalnızca geçiş reklamlarını seçmek, BGBM’ye ulaşmak için en etkili yöntem olabilir ancak kullanıcılar için reklam deneyimini ciddi şekilde sınırlar ve uzun vadeli itibar zedelenmesine neden olabilir. Ayrıca, içerik tabanlı uygulamalar gibi uygulama içi tam ekran biçimleri çalıştırmayan ortamlarda geçiş reklamları uygulanamaz. 

Reklamların, kullanıcının uygulama içindeki süresini nasıl ve ne zaman noktalayacağına da dikkat edilmelidir. Örneğin, geçiş reklamları en iyi şekilde, bir uygulamayı açarken veya uygulama sayfaları arasında görüntülenir. Küçük resim reklamlar ise oyun içi bir reklam için veya bir makalenin sonunda kullanmak açısından iyi bir seçimdir.

Kullanıcıların reklamlarla boğulmasını önlemek ve aynı anda birden fazla reklam göstermekten kaçınmak için reklamlar arasında eşit boşluk olması çok önemlidir

Akıllı Çapraz Promosyon ile Kullanıcı Elde Tutma Oranını Artırın 

Yayıncılar ayrıca, ek içeriklerin reklamını yaparak çapraz tanıtım taktikleriyle kullanıcıyı elde tutma oranını artırmaya çalışabilir. Kullanıcıları, fazladan içerik sunarak uygulama oturumlarına devam etmeye teşvik etmek, yayıncıların uygulama içinde harcadıkları zamanı artırmalarına ve daha uzun bir süre boyunca daha fazla reklam sunmalarına yardımcı olarak gelirlerini arttırır.

Yorum Bırakın