Apple firmasının, 19 Eylül 2013 günü dünyaya tanıttığı ve tanıtımdan 9 gün sonra piyasaya sürdüğü İphone 5S ve İphone 5C modelleri, ülkemizde de 3 büyük GSM operatörü Vodafone, Avea ve Turkcell tarafından satışa sunulmuştur.  Firma aynı zamanda ülkemizde ilk sanal mağazasını 1 Kasım 2013 tarihinde açarak yeni çıkardığı modellerle birlikte online olarak satışa başlamıştır. Apple ın sanal mağazasına http://store.apple.com/tr sitesinden ulaşabilir ve Apple’ın ürettiği birçok ürünü hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

iphone5s-5c-kap

Amerika Birleşik Devletleri’nde çıktığı gün yaklaşık 650 dolara satışa sunulan 5S, Apple’ın Türkiye online mağazasında 2149 TL den satışa sunuldu. Bu fiyat telefonun 16 GB lık modeli için geçerlidir ve 64 GB lık modeliyle arasında ülkemizdeki fiyatıyla yaklaşık 600 TL lik bir fark bulunmaktadır. Ayrıca 5S modelini Apple’ın sitesinden havale ile almak isterseniz ortalama 100 tl indirimle telefona sahip olabilirsiniz. Siteden sadece 5S ve 5C ürünlerini değil; İphone, İpod, Mac ve İpad ürünlerini ve aksesuarlarını alabilirsiniz. ABD’de 549 dolara satışta olan bir diğer yeni akıllı telefon modeli 5C nin ise ülkemizdeki satış fiyatı 1849 TL. Cihaza taksitle sahip olmak isteyen teknoloji severler ise GSM şirketlerinin 24 ay süreli taksitlerinden faydalanabilirler. Bu sayede İphone 5S‘in 16 GB lık modelini 24 ay boyunca aylık 119 TL ödeyerek temin edebilirler.

Apple’ın online satış sitesinde sunduğu önemli özelliklerden birisi de, satıştan sorumlu profesyonel kişilerle birebir video konferansı yapabilme ve Apple ın ürünleriyle ilgili kafamıza takılan her türlü soruyu yöneltebilmemizdir. Bu sayede almak istediğimiz ürünlerle ilgili merak ettiğimiz detayları öğrenebiliriz. Siteden alınan ürünler stokta bulunuyorsa en erken 5 ila 7 iş günü içerisinde gönderiliyor. İstediğimiz cihaz veya renk seçeneği stoklarda bulunmuyorsa bu süre 3 haftaya kadar uzayabiliyor. Ayrıca Apple sanal mağazasından alınan ürünlerin 235 TL ve üzerinde olması durumunda herhangi bir kargo ücreti ödemenize gerek kalmaz.

apple-store-tr-magaza

Şirket, ülkemizdeki satış grafiğinin bir hayli yükselmesinden dolayı, 2014 senesinde Türkiye’de ilk mağazasını Zorlu Center’da açmayı planlıyor.

Yorum Bırakın