Asp.net projerin temel yapısı dll dosyalarından oluştuğundan dolayı ilgili sistemlerin sunucu üzerine upload işlemlerinde bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sorunların en temelide “550 Access is denied” hatasıdır. Eğer dosyayı ilk defa sunucu üzerine yüklüyorsanız ilgili hatanın en temel sebebi FTP client & Application Pools üzerinde dosya izinleri açısından yetki problemi olmasıdır. Dosya izinlerinizi kontrol ederek ilgili problemi çözümleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra asp.net sistemler üzerindeki DLL dosyaları Sunucu üzerinde Runtime yapılar yani aktif çalışan sistemler olduğundan dolayı IIS veya App_pools durdurulmadan üzerine yeni veri yazılamamaktadır. Bu tip durumlarda kişiler en temel çözüm olarak dosyayı silmeyi tercih etselerde bu işlem işinize yaramayacaktır çünkü ilgili sistem arka planda çalıştığından yeniden yazmak istenildiğinde “0” MB olarak sunucuya yükleyecektir. Böyle bir hata ile karşılaşmanız halinde yapmanız gerekenler şöyledir;

1. İşlem;

Hosting paketiniz üzerindeki domain adresinize bağlı olan iis veya aplication pools yapısını durdurmaktadır.

2. İşlem,

Dosyalarınızın sildikten sonra sunucu üzerine dosyayı RAR,ZIP vb. yapılarda yükleyerek plesk panel üzerinden ilgili sıkıştırılmış dosyaları açmaktır.

3. İşlem,

Dosyaları doğrudan plesk panel üzerinden ilgili folder içerisine upload etmektedir.

Aktif çalışan yapılarda dll yüklemesini bu şekilde sağlayabilirsiniz. Yapı olarak windows sistemlerde dll dosyaları system32 altında çalıştığından veya veri çekimi yaptığından dolayı sistemsel olarak yukarıdaki işlemler ile yüklemesi yapılabilmektedir.

5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Yorum Bırakın