Belgesiz TR domainlerde ön başvuru dönemi başladı. Peki hangi TR uzantılarında belge gerekmeyecek? İstediğim TR domain uzantısına kayıt olduğum zaman o domainin sahibi hemen olacak mıyım? Belgesiz TR domainlerle ilgili merak ettiğiniz tüm sorunların cevabını İsimtescil ekibi olarak araştırdık. İşte belgesiz TR domainlerde ön kayıt başvurusun da merak ettiklerinizin cevabı…

Ocak 2022 itibariyle artık TR uzantılı alan adı tahsisinde yetkili kurum olan NIC.TR değişti. NIC.TR yerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde bulunan TRABİS’e devrediliyor. TRABİS’e devredilmesi ile birlikte bir takım değişiklikler de yapıldı. Bu değişikliklerin başında eskiden belgeli olara satılan alan adları belgesiz olarak satın alınabilecek. Peki bu belgesiz satın alma nasıl olacak?

TR domainlerde belgesiz ön başvuruda bulunabilirsiniz. Daha önceki kayıtlarda sadece ad-soyad .COM.TR uzantısı kimlik bilgileri ile belgesiz olarak alınabiliyorken, TRABİS devir edilmesi ile birlikte hem ad-soyad .COM.TR hem de .COM.TR, .NET.TR ve ORG.TR belgesiz olarak satın alınabilecek. Bu büyük değişiklikle beraber “ilk gelen alır” kuralıyla daha önceden kayıt edilmemiş domainleri belgesiz olarak rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Eğer daha önceden markanız için almış olduğunuz uzantılar arasında TR uzantılar yok ise acele edin, sizden önce başkası kapmasın. Kısacası “ilk gelen alır” kuralıyla markanızı koruma altına alınız.

Belgesiz .COM.TR Nasıl Alınır?

TRABİS, Ocak 2022 ayı içerisinde alan adı satışına başladıktan sonra, trabis.gov.tr adresindeki yetkili kayıt kuruluşlarından isimtescil.net üzerinden sorun bir şekilde ön talep oluşturabilirsiniz. TRABİS Yetkili Alan Adı Tescil Kayıt Firması olan İSİMTESCİL 25 yılı aşkın deneyimi ile belgesiz olarak .com.tr, net.tr ve org.tr uzantılı alan adlarını kolaylıkla en uygun fiyata ön talep oluşturarak satın alabilirsiniz.

TR domain uzantıları için belgesiz ön talep oluşturmak için lütfen tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için de 0850 200 0 444 arayarak bilgi alabilirsiniz.

Belgesiz Olarak Tahsis Edilecek Alan Adı Uzantıları

COM.TR : Ticari amaçlı kuruluşların en çok kullandığı bir alan adı uzantısıdır.

NET.TR : İnternet hizmeti veren kuruluş ve kişiler tarafından tercih edilmektedir.

ORG.TR : Vakıf, dernek, sivil toplum örgütü vb. kuruluşların tercih ettiği bir alan adı uzantısıdır.

Yorum Bırakın