Daha önce hiç olmadığı kadar teknolojinin gelişmesiyle çeviklik ve uyarlanabilirlik 2019’da dijital pazarlamanın ayrılmaz bir parçası. Dijital pazarlama dünyasında trendlere ayak uydurmak, şu anda olduğundan daha kritik olmamıştı. 2019’da dijital pazarlamada büyük bir rol oynadığını öngördüğüm en önemli trendlerden 4’ü.

Pazarlama sürekli gelişen bir disiplindir. Pazarlamada hiçbir gün, bir önceki gün ile aynı Beth Comstock’un sözleriyle, “Pazarlama işi hiç bitmez. Bu sürekli hareketle ilgilidir. Her gün yenilik yapmaya devam etmeliyiz.”

Akılda bu altın külçeyle, pazarlamacı olarak sürekli gelişmenin ve yenilik yapmanın en iyi yollarından biri, dijital pazardaki her zamankinden daha hızlı gelişen yeni trendlere ayak uydurmaktır.

İşte 2019’u şekillendirecek dijital pazarlamadaki en büyük trendlerden 3’ü. Bu yıl ve gelecek yıllarda dijital pazarlama dünyasını etkileyecek pek çok trendin yalnızca 3’ü olduğunu unutmayın!

1. Kişiselleştirme Daha önce hiç olmadığı kadar önemli

Toplu e-posta ve genel gönderim günleri artık bitti. E-postaları kişiselleştirmek, iletinizin tüketicinize yönelik olmasını sağlamak için basit ve etkili bir yöntemdir.  Dijital pazarlama dünyasında pasif bir iletişim şekli değil mi? Hayır! E-posta hala dünyadaki insanlar için en önemli iletişim yollarından biridir ve hala müşterinize ulaşmak için en iyi fırsatlarınızdan biridir.

Hangi e-posta oluşturucuyu kullandığınıza bağlı olarak kişiselleştirme birçok şekil alabilir. Bu genellikle, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) veri tabanındaki kişinin bilgilerini otomatik olarak dolduran ‘akıllı’ alanlarla e-posta kopyasını yazma biçimini alır. Bu tekniğin faydası, çabalarınızın ölçüsüdür. Çok daha fazla hedefli, kişisel e-posta olan 1 basit e-posta yapabilirsiniz.


2. Etkileyici Pazarlama Hiçbir Yere Gitmiyor!

Etkileyici pazarlama, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca gerçekten çok iyi giden bir trend ve bu taktik hiç değişmiyor. Buna daha az aşina olanlarınız için, etkileyici pazarlama, bir ürünün ünlü (veya etkileyici) onayını içerik pazarlama stratejisi ve taktikleriyle birleştiren bir taktiktir.

Peki neden etkileyici pazarlama giderek daha popüler hale geliyor? Etkisi nasıl?

İkincisinin cevabı, etkileyici pazarlamanın temel bir pazarlama taktiğine (ağızdan ağza) dayandığı gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Bu, sadece ortalama bir tüketicinin “tanıdığı” birine güvenme ihtimalinin daha yüksek olduğu bir gerçektir. bir şirketin kendi reklamından ziyade, ürünlerde tavsiye ve rehberliğe güvenmek ve güvenmek).

3. Yapay Zeka Yarışı Kazanacak

Göz rulolarını işaretleyin! Yapay Zekanın (AI) daha önce hiç olmadığı gibi büyüdüğü bir sır değil  ve muhtemelen duymaktan bıkmışsınızdır! Ancak, AI eğilimleri ve pazarlamadaki rolleri yalnızca artmaya devam edeceğinden bu eğilim göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Satış ve pazarlama ekipleri için, AI teknolojisi, mevcut müşterilere benzeyen potansiyel müşterileri bulmak, pazarlamacının yeni reklam kampanyaları için kimin hedef alacağını bilmesini sağlamak gibi görevlerde yardımcı olabilir.

Ayrıca pazarlama için AI için boru hattından aşağıya akla gelmeyen bazı şeyler var. AI’nın nihayetinde tam olarak göründüğü gibi kaynayan “kasıtlı reklamcılık” ile pazarlamacılara yardım edebileceği tahmin ediliyor; alışverişçinin arama motoruna girdiği anahtar kelimeleri kullanmak yerine, satın almak istediği şeyin reklamını yapmak. Google, zaten gerçek anahtar kelimeler yerine aramanın amacına dayanarak, Arama Motoru Sonuçları Sayfasını (SERP) sunmaya yöneldi, bu nedenle AI’yı içeren bu gelişimin gerçekten olması bekleniyor.

Yorum Bırakın